Vitézy Dávid elindul a választáson + videó

Karácsony Gergelynek újabb kihívója akadt.

2024. 03. 19. 9:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Vitézy Dávid vagyok, döntöttem: indulok a főpolgármester-választáson – jelentette be közösségi oldalán az egykori közlekedési államtitkár, így Szentkirályi Alexandra mellett a jelenlegi városvezető, Karácsony Gergely egyik legkomolyabb kihívója lehet.

A jelölt a videós bejegyzésben arról beszél, Budapesten született és húsz éve dolgozik a város fejlesztésén, ám politikai csatározások helyett tettekre van szükség.

Budapesten jelenleg mindent átsző a két politikai oldal háborúja, pártpolitikai csaták helyett azonban végre valódi városfejlesztésre van szükség

– mondta, hozzátéve, hogy ezért indul a főpolgármesteri székért. A volt közlekedési államtitkár azt ígérte, valódi városfejlesztést kínál, és a magukra hagyott külső kerületek mellett a dugók problémájára is megoldást kínál majd.

A közlekedési szakember a legfontosabb, megoldásra váró feladatok között említette 

– a közösségi közlekedés kérdését, álláspontja szerint nem elég jó a külső kerületekből és az agglomerációból való tömegközlekedés, emiatt van ennyi dugó és emiatt rossz a levegő.

– Az albérletek drágák, a lakások többsége megfizethetetlen.

– Az egészségügyi ellátás színvonala egyre csak romlik, elavultak, lerobbantak a kórházak, rengeteget kell várakozni, és teljes osztályok zárnak be személyzet híján.

– A köztereink nem elég otthonosak, nincs elég zöldfelület és sétálóutca.

– A körúton túli Budapestet, ahol a budapestiek háromnegyede él, magára hagyták, minden fejlesztési forrás a turistabelvárosba jut.

Vitézy erősen kritizálta Karácsonyékat, szerinte 

a jelenlegi városvezetés áldozatszerepben tetszeleg, és akkor is tétovázik, amikor minden lehetősége meglenne határozottan előrelépni.

 

Borítókép: Vitézy Dávid (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.