2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Híradó 12:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben: Felelőtlenebbnél felelőtlenebb kijelentések érkeznek Európából + videó

Horváth József, ifj. Lomnici Zoltán és Dunda György élőben elemezték a legfrissebb háborús híreket.

  • Háború Ukrajnában és Izraelben: Felelőtlenebbnél felelőtlenebb kijelentések érkeznek Európából + videó

A Kreml szerint az orosz területet csak úgy lehet megvédeni az ukrán támadásoktól, ha létrehoznak egy olyan ütközőzónát, amely az orosz területeket az ukrán tűz hatósugarán kívülre helyezi – írja a Reuters alapján a The Guardian.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője egy újságírókkal folytatott telefonbeszélgetésen elmondta: intézkedéseket kell hozni a területek biztosítására az ukrán dróntámadások miatt.

Ezeket csak úgy lehet biztosítani, ha valamiféle pufferzónát hozunk létre, hogy minden olyan eszköz, amelyet az ellenség arra használ, hogy csapást mérjen ránk, hatótávolságon kívül legyen – fogalmazott.

Ha a térképre nézünk én továbbra is azt látom, hogy ez az ütköző zóna, vagy elválasztó terület logikusan akár a Dnyepper is lehet, hiszen egy olyan folyamról beszélünk, ami ezen a jórészt sík ukrajnai területen az egyetlen természetes akadály és egy modern hadsereg számára is komoly akadály.

-mondta Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója.

Kigyomlálásra került minden, magyar érdekeket sértő elem az Oroszországgal szembeni tizenharmadik európai uniós szankciós csomagból, amely ugyanakkor nem visz közelebb az ukrajnai békéhez, pusztán látszatintézkedés – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.

„Az, hogy hazánk ebben a folyamatban mennyire nehezen és milyen körülmények között kell, hogy a saját véleményét képviselni tudja azt gondolom, hogy majd csak a történelemkönyvekben fogják csak kellő távolságból és megfelelő módon méltatni. Az feltétlenül győzelemmel ér fel, hogy egy ilyen környezetben, egy ilyen háborús hangulatban különösebb olyan nemtelen retorzió nélkül, melyek azért a múltban gyakoribbak voltak, hazánk a konstruktív tartózkodás intézményét vagy éppen az üres székek politikáját alkalmazni tudja”

-fogalmazott ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!