Varga Judit a rendőri jelentésről: Péter közölte, hogy kormányt fog buktatni a kapcsolati drámánkkal

Varga Judit volt igazságügyi miniszter családja igazsága és védelme miatt adott interjút Hajdú Péternek. Ebben beszélt a HVG által korábban közölt rendőri jelentésről. Eszerint Magyar Péter megtiltotta, hogy Varga Judit elmenjen a házból, majd azt mondta neki, kormányt fog buktatni a kapcsolati drámájukkal.

2024. 03. 28. 8:32
Varga Judit a rendőri jelentésről: Magyar Péter közölte, hogy kormányt fog buktatni a kapcsolati drámájukkal
Fotó: FrizbiTV/Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy szüleimnél töltött este utáni reggel történt mindez, túl voltam már sok abúzuson, és azt mondtam, nekem elég volt, elmennék a gyerekekkel Miskolcra. Hazamentem összepakolni, és közölni vele a szándékomat. Péter közölte, hogy nem megyek sehova – mesélte Hajdú Péternek adott interjújában Varga Judit. 

Magyar Péter, Varga Judit
Magyar Péter közölte Varga Judittal egy rendőr jelenlétében, hogy kormányt fog buktatni a kapcsolati drámájukkal. Fotó: Kurucz Árpád

Mint mondta, elindult egy ablak felé, és dobálta ki a ruhákat. A rendőr látta ezt, Magyar pedig követte. Majd közölte, hogy kormányt fog buktatni a kapcsolati drámájukkal. 

Valahogy mégis ki kellett jutnom a házból, a bejárati ajtóhoz érve észrevett egy rendőrt. Ekkor elrohant, hogy előbb érjen a gyerekekhez, mint én, hiszen a fiúk a nagyszülőknél voltak akkor

– mesélte Magyarország korábbi igazságügyi minisztere. Mint korábban beszámoltunk róla: a HVG leközölte egy rendőri jelentés tartalmát,  amely Magyar Péter és Varga Judit egy veszekedéséről készült. 

 

Miről szólt a jelentés?

 – A szóban forgó dokumentumon nem szerepel a titkos vagy bizalmas minősítés, azt viszont a rendőr beleírta, hogy Varga Judit akkori igazságügyi miniszter azt kérte, az ügyet kezelje bizalmasan. A HVG a dokumentum érdemi vizsgálata előtt a szivárogtatótól független forrásból megbizonyosodott arról, hogy a jelentés valóban akkor készült, amikor az események történtek. A jelentésben a veszekedés előzményeiről a Varga Judit védelmét éppen akkor ellátó rendőr azt írta: a miniszter kérte, hogy menjen el vele a lakásukhoz, így lehetett tanúja a pár egyre hangosabb szóváltásának. A rendőr saját állítása szerint úgy érzékelte, 

Varga Judit láthatóan félt, és a jelenlétük nélkül kiszolgáltatott helyzetben lett volna.

Ő maga, a rendőr a lakáson kívül állt, a szereplőkre nem látott rá mindig, de jól hallotta őket. Jelentése szerint a miniszter azt mondta férjének, „engedj el”, és ha máshogy nem jut ki, hát kimászik az ablakon. A rendőr azt állítja, valaki kinyitotta a félszuterén szoba ablakát, a párkányra pedig ruhákat és csomagokat próbált pakolni, miközben Varga Judit férje ezt próbálta megakadályozni.

 

Magyar Péter kiabált Varga Juditra

A jelentés szerint közben Magyar azt kiabálta, Varga nem mehet sehova, nem viheti magával a gyerekeket (akik nem voltak ekkor a helyszínen). A rendőri jelentésben foglaltak szerint a férfi azzal fenyegetőzött, hogy 

majd megbánod még ezt, úgysem hisznek majd neked. Az egész kormány bele fog ebbe bukni, óriási botrányt csinálok ebből.

Egy ponton a rendőr a jelentése szerint arra utasította Magyart a házon kívül, az ablaknál állva, hogy engedje el Vargát, mire állítólag Magyar vele kezdett veszekedni. A leírtak szerint az utcán is folytatódott a balhé, amit a szöveg szintén hosszan részletez, felsorolva a rendőri intézkedéseket is. A gyerekek a vita alatt egy másik helyszínen voltak, oda Varga a rendőrautóval ment, Magyar pedig a saját kocsijával, és előbb ért oda, állítólag a rendőrautót megelőzve. 

Magyart nem engedték be abba a lakásba, a Varga védelmét ellátó rendőr csak a minisztert engedte be. 

Másfél-két órával később hagyta el Magyar a helyszínt, Varga pedig két gyerekével rendőrautóval ment Miskolcra (a harmadik gyerekről a jelentés nem tesz említést). A rendőr szerint Magyar  „a gépjárművel való közlekedés során veszélyeztette a környezete életét, testi épségét, a rendőri felszólításnak vonakodva vagy egyáltalán nem tett eleget, agresszív, megfélemlítő, fenyegetőző magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat, megbotránkoztatást keltsen”.

Borítókép: Varga Judit (Fotó: FrizbiTV/YouTube)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.