idezojelek

A DK hálójában

Hősünk most azzal állt elő, hogy az orbáni infláció miatt idén várhatóan el fog tűnni a karácsonyi hal az ünnepi asztalokról.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Balogh Zoltán

Hogy le ne maradjunk a Demokratikus Koalíció legfrissebb meglátásairól, a Gyurcsány-párt időről időre közleményt ad ki az eresztékeiben recsegő Orbán-rezsim legújabb népnyúzó lépéseiről. Minap az ábrándos tekintetű Varga Zoltán honatya szerkesztette az esedékes kommünikét. (Varga, aki néhány éve az egyszemélyes szexbotrányba keveredett Gréczy Zsolt helyén került az Országgyűlésbe, régi nevettető. Korábban, még debreceni képviselőként, egy maga készítette alusisakkal a fején adta elő beszédét – festő ecsetjére kívánkozott. Vagy inkább az OPNI gumiszobájába…)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hősünk most azzal állt elő, hogy az orbáni infláció miatt idén várhatóan el fog tűnni a karácsonyi hal az ünnepi asztalokról. „Kiadták a vészjelzést a magyar halgazdaságok – tájékoztatott Varga –: 30-40 százalékkal kevesebb halat tudnak lehalászni idén a magyar vizekből, mint tavaly. A brutális csökkenés oka az aszály mellett az orbáni infláció, hiszen a kormány által magára hagyott halgazdaságok takarmány- és a rezsiköltsége is drasztikusan nőtt, akár harminc százalékkal is nőhet a hal ára a boltokban.” Azonnal nulla százalékra kell csökkenteni az élő hal és más alapvető élelmiszerek áfakulcsát, javasolta az alusisakos ápolt. „Nem engedhetjük meg, hogy az Orbán-kormány tönkretegye az emberek karácsonyát!”

Nem kell halszakértőnek lennünk ahhoz, hogy átlássunk Varga halőr hálóján. Tényleg azért nem ívtak idén rendesen a halak, mert magas volt az áfa? Vagy így tiltakoztak az orbáni infláció ellen? Ne kapjuk be a csalit!

Borítókép: Varga Zoltán, a DK képviselője (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.