2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Újabb magyar vereség a kézilabda-világbajnokságon

A magyar férfi kézilabda-válogatott 33-25-re kikapott Norvégiától az olimpiai kvalifikációs világbajnokság 5-8. helyéért rendezett pénteki mérkőzésén Stockholmban.

  • Újabb magyar vereség a kézilabda-világbajnokságon

A magyarok - akiknek a legjobb hét közé jutás volt a céljuk - a csoportkört és a középdöntőt is két győzelemmel és egy vereséggel zárták, ezzel a negyeddöntőbe jutottak, és biztosították részvételüket a jövő márciusi olimpiai selejtezőtornán. A szerdai negyeddöntőt 40-23-ra elveszítették a címvédő Dániával szemben, az utolsó meccsüket pedig a hetedik helyért játsszák vasárnap 13 órától Egyiptommal.

Eredmény, az 5-8. helyért, 1. játéknap:

Norvégia-Magyarország 33-25 (16-13)

-----------------------------------

Stockholm, v.: J. Bonaventura, C. Bonaventura (franciák)

lövések/gólok: 47/33, illetve 44/25

gólok hétméteresből: 2/1, illetve 7/6

kiállítások: 4, illetve 4 perc

Magyarország:

------------

Mikler - Bóka 1, Bodó 5, Hanusz 1, Bánhidi 1, Ilic 1, Rodríguez 3, cserék: Sipos 1, Rosta, Lékai 6, Szita, Szöllősi 1, Ligetvári 4, Ancsin 1

A magyar csapat 18 fős keretéből ezúttal Kovacsics Péter és Palasics Kristóf maradt ki, Rosta Miklóst pedig az 52. másodpercben piros lappal végleg kiállították, mert úgy lőtt a hálóba egy büntetőt, hogy a labda súrolta a kapus fejét. A Szeged beállója nem döntötte meg Sipos Adrián "csúcsát", mert utóbbi a 48. másodpercben kapott pirosat a Portugália elleni csoportmeccsen.

A várakozásoknak megfelelően gyors, pontos játékkal kezdtek a skandinávok (5-2), de az egyre jobban - és a két nappal ezelőttihez képest sokkal jobban - védekező magyarok csakhamar egyenlítettek (6-6). Erre távoli átlövésekkel reagáltak a kétszeres vb-ezüstérmes norvégok, és 10-7-nél megint három találat volt az előnyük. José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány már az első félidőben lehetőséget adott Szöllősi Szabolcsnak és Ligetvári Patriknak, akik a korábbi mérkőzéseken kevés játékidőt kaptak. Bár Hanusz Egon és Ligetvári vezérletével a csapat felzárkózott 12-11-re, a folytatásban a támadásban elkövetett hibákat villámgyors ellenakciók végén rendre megbüntette az ellenfél, amely 16-12-re ellépett, a szünetben pedig három góllal vezetett.

A játék képe a második félidőben sem változott, a támadásban elkövetett hibák számából eredt az alapvető különbség a két csapat között, és az határozta meg az eredmény alakulását is. Előbb a magyaroknak volt egy 4-1-es sorozatuk, majd a norvégok egy 5-1-es szériával a játékidő háromnegyedénél eldöntötték a meccset (24-19). A skandinávok - akik ekkor már sokkal hatékonyabban védekeztek ellenfelüknél - ezzel nem elégedtek meg, tovább növelték előnyüket (30-22), és végül az erőviszonyoknak megfelelő, fölényes győzelmet arattak.

Mikler Roland kilenc, a norvégoknál Kristian Saeveraas négy, Torbjörn Bergerud kilenc védéssel zárt, Sander Sagosen hét gólt szerzett.

A két csapat 32. egymás elleni mérkőzésén 18 magyar győzelem és két döntetlen mellett 12. alkalommal nyertek a norvégok.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!