2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Gazdaság

Németh Szilárd: A rezsicsökkentés működik, a kormány meg fogja védeni

A kormánypártok és a szolgáltatók támogatásával fogja benyújtani Németh Szilárd azt a törvényjavaslatot, amivel rendezi a PB-gázpalackok piacán kialakult helyzetet. A rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos azt állította: a kormány célja, hogy egyszerre tartsa fenn az ellátásbiztonságot és a megfizethetőséget, és habár sokat segít a magyar családoknak a rezsicsökkentés, Brüsszel ennek ellenére ennek eltörlését akarja.

  • Németh Szilárd: A rezsicsökkentés működik, a kormány meg fogja védeni

A rezsicsökkentés működik és a kormány meg fogja azt védeni – jelentette ki a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos az Origónak adott interjújában. Németh Szilárd jelezte, hogy a kormánypártok és a szolgáltatók támogatásával törvényjavaslatot készül benyújtani, ami rendezi a PB-gázpalackokkal kapcsolatban felmerült problémákat.

Ugyanis a kormánybiztos a palackos, tartályos vagy úgynevezett falugázt használók problémáiról szólva a lapnak elmondta: gyakran nincs elég palack, és kialakult egy olyan gyakorlat is, ami nem rezsivédett, vagyis a kereskedők inkább a kisebb kiszerelésű gázpalackokat forgalmazzák, mintsem a rezsicsökkentett árú, 11 és fél kilogrammos palackokat.

Egyszerre kell fenntartani az ellátásbiztonságot és a megfizethetőséget – fejtette ki.

A rezsicsökkentés eltörléséről szóló Brüsszeli javaslat tönkretenné a magyar gazdaságot - fogalmazott a Kossuth Rádióban Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint hazánknak világossá kell tennie, hogy a rezsicsökkentés kérdése és a költségvetés megalkotása nemzeti hatáskör.

Amennyiben a paksi atomerőmű bővítését be tudták volna fejezni, akkor most az ország kiszolgáltatottsága is alacsonyabb lenne, ahogy az energiaárak is-mutatott rá a kormányfő. Ugyanakkor kifejtette: év végére - minden nehézségek ellenére is - egy számjegyűre csökkentik az inflációt, jövőre pedig 6%-os átlagos áremelkedéssel számolnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!