Brüsszel elhalasztotta az arról való döntést, hogy a MOL átveheti-e az OMV Sloveniját

2022. augusztus 18. 09:23

A hírek szerint ennek oka, hogy Brüsszel a MOL-tól nem kapta meg időben a kért információkat.

2022. augusztus 18. 09:23
null

Az Rtvslo.si közölte, hogy az Európai Bizottság elhalasztotta a MOL szlovéniai terjeszkedési terveinek vizsgálatát, az arról való döntést, hogy a magyar vállalat átveheti-e a második legnagyobb szlovéniai töltőállomás-üzemeltetőt, az OMV Sloveniját. A hírek szerint ennek oka, hogy Brüsszel a MOL-tól nem kapta meg időben a kért információkat.

Az Európai Bizottságot aggasztja, hogy a MOL túlzottan csökkentheti a versenyt az üzemanyagok kiskereskedelme terén.

A MOL 301 millió euróért 120 benzinkúthoz juthat, miközben az ország harmadik legnagyobb szereplőjeként jelenleg 53 saját töltőállomással rendelkezik. A szlovén piacon a kisebb szereplőknek elhanyagolható piaci részesedésük van. Brüsszel arra figyelmeztet, hogy Szlovéniában az új szereplők belépésének korlátai viszonylag nagyok, ezért nem valószínű, hogy ilyenek jelennének meg a közeljövőben. 

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Kapcsolódó cikkek

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2022. augusztus 18. 12:30
Mondvacsinált okokkal elgáncsolják. A Jansát leszivárványkoaliciozták,hiaba szalad az ukikhoz kezet csokolni. A magyar most az Euban ellenség a "tartotisztjük" miatt..
Galerida
2022. augusztus 18. 11:46
A MOL kérdezze meg Stella Kyriakidest, hogy mennyivel lehet olajozottá tenni az ügyet, de van ott még néhány másik góré is, aki hajlik a szép szóra...
lurker
2022. augusztus 18. 11:38
szabadpiac, mi? A libsi mantra. Most valamiért mégis beleugat a tetűláda mocskos hazug brüsszel. Bezzeg az amerikai tech óriások vadnyugatként randalírozhatnak, totál hegemóniában. Pl. a google ellopta az egész internetes hirdetési piacot (adsense stb.) kis reklámcégeknek esélyük sincs. Ezzel mi van te rohadt idióta brüsszel?
certus
2022. augusztus 18. 11:32
Kizárt, hogy az a cég amelyik szeretne végrehajtani egy tranzakciót, nem bocsátana rendelkezésre minden szükséges, hangsúlyozom, minden valóban szükséges okiratot és adatot. Egyszerűen azért, mert az ő érdeke, hogy a függő helyzet megszűnjön, és teljesedésbe menjen az ügylet. Brüsszel nem szereti, ha a perifériaországok gazdasági szereplői kezdik kinőni a nekik szánt szerepkört.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik