Financial Times: Szijjártó Péter keresztbe tett az ukrán külügyminiszternek

2022. november 29. 17:37

A magyar külügyminiszter szerint azonban a kormány álláspontjában nincsen semmi új és semmi meglepő.

2022. november 29. 17:37
null

Az ukrán külügyminiszter csak a vacsorán vesz részt a NATO-értekezleten, mert Szijjártó megakadályozta, hogy a mai és holnapi bukaresti ülésen is ott legyen – írja Káncz Csaba, a Privátbankár.hu geopolitikai szakértője a Financial Times cikkét idézve. A szakértő a neves lap írását kommentálva úgy fogalmaz: az értekezletén nemcsak a harminc NATO-tagállam, hanem a csatlakozásra meghívott Finnország és Svédország külügyminisztere is részt vesz –

amely országok felvételét szintén akadályozza egyelőre Budapest.

Káncz megjegyzi, hogy mára teljesen egyértelmű, hogy „a hazai rezsim állampártját már 2012-ben ki kellett volna tenni az Európai Néppártból”.

– írja Facebook-posztjában, majd hozzáteszi: „Egyébként pedig eljött az ideje, hogy a NATO más módon közlekedjen ezzel a putyinista rezsimmel és vasalja be a szerződéses követelményeket”.

Szijjártó Péter szintén a közösségi oldalán erre reagálva pedig azt írta: 

„A Financial Times szenzációhajhász cikkéről többen is próbáltak érdeklődni. Azt írják, mi akadályoztuk meg a NATO Ukrajna Bizottság hivatalos ülésének összehívását. Álláspontunkban nincsen semmi új és semmi meglepő. Évekkel ezelőtt világossá tettük, hogy mindaddig, amíg Ukrajna nem adja vissza a kárpátaljai magyarok jogait, addig nem járulunk hozzá ezen testület összehívásához. A háború kitörése óta ezt a kérdést mi nem vettük elő, most sincs szándékunk erre. Reméljük, minél előbb béke lesz, és akkor majd ezt a kérdést is újra meg lehet vitatni."

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

Kapcsolódó cikkek

Összesen 297 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2022. november 30. 13:32
Kérdezi a kárpátaljai kisfiú az anyukáját: Anya, apának miért kellett meghalnia a déli fronton? Azért, hogy te csak ukránul beszélhess az iskolában....
airmax
2022. november 30. 12:25
Helyes... a magyar álláspont következetes...
Janika50
2022. november 30. 08:57
Azt írja kb ez e rendkívül tulképzett akárki, hogy itt az ideje a NATO részéről egyéb módszerekkel kezelni a putyinista magar vezetést. Tehát szerinte engem is? Magyarul, akár Kádár és Münich 56-ban behivja a csillagos katonákat, tankokat? Csak a csillag lenne fehérre fakult vörös. Meg a GULAG kerülne Guantanamoba.
ujujuj
2022. november 30. 08:00
Az álláspontunk teljesen demokratikus és transzparens. Ha ukrajna úgy döntött, hogy neki fontosabb a kárpátaljai magyarok basztatása, mint részt venni a nato ülésén, mi nem teszünk nekik keresztbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik