2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Bayer show

Schmidt Mária fenntartja korábbi állítását Németországról

Erkölcsileg és politikailag is eljelentéktelenedett Németország - hangsúlyozta a Terror Háza Múzeum főigazgatója a Bayer show-ban. Schmidt Mária kiemelte: az egykori nagyhatalom most az orosz-ukrán háború kapcsán sem hoz saját döntéseket.

  • Schmidt Mária fenntartja korábbi állítását Németországról

Annalena Baerbock német külügyminiszter az Európa Tanács parlamenti közgyűlésén kulcsfontosságúnak nevezte, hogy közösen cselekedjünk, és ne egymást hibáztassuk Európában, mert nem egymással, hanem Oroszországgal állunk háborúban.

Schmidt Mária emlékéztetett,

Németország a XX. században kétszer háborúzott Ororszország ellen, nem sok sikerrel és ezekbe a háborúkban egész Európát és a világot is belerántották. Jó lenne, ha ez harmadszor nem történne meg. 

A történész rámutatott, 

a német alkotmány tiltja azt, hogy Németország háborúzzon, hogy bármilyen fegyveres cselekményekhez fegyveres hozzájárulást adjon. Hogy van ez a jogállami Németországban? A külügyminiszternek joga van csak úgy bejelenteni, hogy háborúban állnak egy másik országgal?

- tette fel a kérdést.

Elmondta, korábban azért mondta, hogy Némeország nem létezik, mert - emelte ki  - 

lehet, hogy még ott van, lehet, hogy még van gazdasági ereje, kormánya. De, milyen szuverén döntése van egy német kancellárnak, amikor azt mondja, ha a többiek is szállítanak, akkor mi is szállítunk (...) továbbra is fenntartom azt, hogy sem szellemi, sem erkölcsi értelemben, sem pedig a szuverenitás értelmében nem látni, hogy létezne Németország.

Schmidt Mária szerint Németország még azt sem értette meg, hogy Amerika számára nem Berlin az elsődleges szövetséges, hanem Varsó, Kijev és London.

Hozzátette:

a németek meggyengülése azonban megerősíti Lengyelországot, akik soha nem a barátjukként néztek a németekre.

Teljes adás: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Lánczi Tamás: Résen kell lennünk + videó

Lánczi Tamás: Résen kell lennünk + videó

Lánczi Tamás szerint a „valódi” szuverének azok, akik az európai szuverenitást és az európai nemzetállamok szuverenitását szeretnék felszámolni. A Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetője a Bayer show-ban arról is beszélt, hogy szerinte azok a szereplők, akik megpróbáltak beavatkozni a 2022-es választásba, az előttünk álló választásokat is befolyásolni akarják.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!