idezojelek

Hol meg „Klicskóval” beszél

Maga Karácsony Gergely is értékelte a hét végén megtartott időközi önkormányzati választásokat.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Maga Karácsony Gergely is értékelte a hét végén megtartott időközi önkormányzati választásokat.

A hűvös kívülállót alakító főpolgármester fejcsóválva közölte, kár tagadni, a körzetek zömében a Fidesz–KDNP jelöltjei cipóra verték a „demokrata” pártokat. (Javára szóljon, nem azt kezdte el bizonygatni, hogy teszem azt, a kormánypártok átjelentkezett vidéki fideszeseket hordtak kisbuszokkal az alulmaradt kerületekbe stb.). Karigeri szerint szimplán arról van szó, hogy szavazóik távolmaradásukkal büntették az ellenzéki pártokat azért a teljesítményért, amit április 3-a óta produkáltak. (Szerintem elvétette a dátumot, 2019 októberét akart mondani.) Facebook-bejegyzésének legszebb mondatát idemásolom: „Ideje hát felébredni és szembesülni az üzenettel, mert erre a politikai teljesítményre nem mehetnek rá a szabadság utolsó kis körei, az önkormányzatok, a szabad városok, a szabad kerületek.” („A szabadság utolsó kis körei” nyilván azok a választókörzetek, ahol a szabadság úgy jelentkezik, tudomásul lehet venni a sárga útfelfestéseket, a sávlezárásokat, a méhlegelőnek keresztelt burjánzó gazt, a hiányzó szeméttárolókat meg az aluljárókban szundikáló, tivornyázó hajléktalanokat.)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A méretes zakóhoz természetesen köze nincs a székesfőváros frontemberének, hiszen ő nemigen jár ki a terepre. Különben is, amióta letett miniszterelnöki ambícióiról, ideje nagy részét a közösségi oldalon tölti vagy – mint legutóbb – szivárványosra lobogózza az eladásra kínált Városházát. Esetleg negyedórán át hagyja, hogy hülyét csináljon belőle egy Vitalij Klicskóként bemutatkozó telefonbetyár.

Karigeri Budapest főpolgármestere. Önök kérték.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.