2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Kék hírek

Vérfagyasztó tragédia: elnyelt a Tisza egy 65 éves horgászt, aki csak megmártózni akart

Egy pillanat alatt megtörtént a tragédia: a 65 éves férfit akkor nyelte el a Tisza, amikor a csónak oldalába kapaszkodva fel akarta magát frissíteni. A szerencsétlenséget követően többen is a helyszínre érkeztek, a holttestet egy halőr találta meg a radarjával.

  • Vérfagyasztó tragédia: elnyelt a Tisza egy 65 éves horgászt, aki csak megmártózni akart

Augusztus 6-án, szombaton reggel belefulladt a Tiszába Tiszapüspökinél egy 65 éves horgász, közölte az RTL Klub híradója, amely azonban a baleset körülményeiről tévesen számolt be – tudta meg a Pecaverzum a szörnyű tragédia egyik szemtanújától. 

A kereskedelmi csatorna szerint a férfi egy csónakból horgászott két társával, és nem tudott úszni. Ezzel szemben egy kőruganyról pecáztak, négyen voltak, és a szerencsétlenül járt horgász tudott úszni, egy másik társa nem – derül ki a szemtanú, egy másik horgász, Szente Attila Facebook-posztjából.

A Pecaverzum meg is kereste őt, és elmesélte, pontosan mi történt. Szente Attila arról számolt be, hogy a négy horgász a parton vert tábort, és egy kőruganyról horgásztak, amit csónakkal lehetett megközelíteni. A 65 éves férfi végig pecázta az egész éjszakát, fáradt volt, ezért kora reggel úgy döntött, hogy megmártózik a folyóban. A kikötött csónak oldalába kapaszkodott, amikor egyszer csak eltűnt a Tiszában. A tragédia helyszínén erős volt a sodrás, a vízmélység 2,5 méter körül lehetett. 

Szente Attila hajnalban indult útnak csónakjával Szolnokról Tiszapüspöki irányába. Éppen elhagyta az új M4-es hidat, amikor észrevette, hogy az első kőruganyról három ember kiabálva integet. „Csak azt hajtogatták, hogy elmerült, fáradt volt, csak fel akart frissülni. Belekapaszkodott a csónakba, hogy kicsit megmártózzon, és elmerült. Folyamatosan ezt jajgatták térdre rogyva. A hideg rázott ki… Mindenre gondol az ember, de arra nem, hogy ez fog vele történni” – írta beszámolójában Szente Attila, aki radarjával elkezdte átfésülni a terepet, majd később megérkeztek többen is.

 

„Ekkor már jöttek a rendőrök, mentősök és egy másik horgász, komolyabb radarral, egyértelmű kirajzolódott alakkal. Megérkezett a mentőhelikopter, katasztrófavédelem, de már nem tudtak segíteni, nem tudtunk segíteni. Pedig csak egy kicsit fel akart frissülni, mint ahogy azt sokan szoktuk megtenni. Akár fáradtan is. Mert jól esik. A víz viszont nem játék, tudta ezt ő is, ebben egészen biztos vagyok! De mint mindenkinél, úgy volt vele, úgy sem történhet baj…Történt!” – fogalmazott.

A holttest kiemelését már nem nézte végig. „Míg élek, nem felejtem el a barátai rémült arcát! Míg élek! Megannyi ember, megannyi segítség, de egy biztos: a víz az úr. Ne menj a vízbe, ha fáradt vagy! Ne menj a vízbe, ha ittál, vagy valami miatt máshogy reagálhat a szervezeted!” – zárta sorait őszinte részvétnyilvánítás mellett.  

Az RTL Klubnak nyilatkozott Arany István, a Közép-Tisza Vidéki Horgász Egyesületek Szövetségének halőre, aki éppen akkor ért a helyszínre, amikor a férfit már keresték a folyóban. Szente Attila tudósításában ő szerepel horgászként. A Pecaverzumnak azt mondta, azért, mert civilként, horgászként volt jelen, majd amikor értesült az eseményekről, szolgálatba helyezte magát. 

Arany István tehát egyből felajánlotta a segítségét, és ő is beszállt a kutatásba. Volt nála egy nagyobb látószöggel rendelkező halradar, amivel meg is találta a holttestet. 

 

Pecaverzum

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!