Új jelölt szabadíthatja meg a Barcelonát gyűlölt játékosától

Frenkie de Jong még mindig a Barcelona játékosa, de a katalán klub nagyon szeretne tőle megszabadulni. A Manchester United után most a Chelsea tűnik a legvalószínűbb partnernek.

Magyar Nemzet
2022. 08. 11. 9:55
null
FBL-EUR-C3-BARCELONA-FRANKFURT Fotó: LLUIS GENE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona anyagi nehézségei ellenére sokat költött a nyári átigazolási időszakban, a Raphinha, Koundé, Lewandowski trióért összesen több mint 150 millió eurót pengetett ki a katalán klub.

Van azonban egy apró bökkenő: egyelőre nem tudta regisztrálni új játékosait, mert a klub pénzügyi helyzete nem felel meg a La Liga szabályainak.

Ezen Frenkie de Jong eladásával segítene a Barca. A holland középpályásnak a legmagasabb a fizetése a keret tagjai közül, viszont éppen ezért nem is érzi úgy, hogy érdeke lenne távozni. A Manchester Unitedban annak ellenére sem szeretne játszani, hogy korábbi ajaxos edzője, Erik ten Hag vette át a Vörös Ördögök irányítását.

A MU-val ellentétben a Chelsea a Bajnokok Ligájában indulhat a 2022/23-as idényben, így valamivel vonzóbb állomáshely lehet De Jong számára. A londoni klub akár 80 millió eurót sem sajnálna a huszonöt éves játékosért.

Miközben De Jong a pénzéhez ragaszkodik, Barcelonában egyre rosszabbá válik a helyzete. A klubvezetés sikeresen a holland ellen hergelte a szurkolókat, akik nyomdafestéket nem tűrő módon utasították De Jongot, hogy fogadja el fizetésének csökkentését.

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a klub és a játékos közötti vita jogi útra terelődik, ez azonban rövid távon nem segít a Barcelonának, amely szombaton már bajnoki mérkőzést játszik. Egyelőre úgy tűnik, hogy Lewandowskiék nélkül.

Borítókép: Frenkie de Jong (Fotó: AFP/Lluis Gene)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.