Döntés: Magyarország csaknem háromszázmilliárd forintot kaphat

Varga Mihály pénzügyminiszter írt erről Facebook-oldalán.

Forrás: Facebook2022. 10. 05. 12:31
VARGA Mihály
Tiszafüred, 2022. július 7. Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Tiszafüredi Halasnapok megnyitójával egybekötött Város napi díjátadó ünnepségen a tiszafüredi Hableány Hotel és Étterem Vigadótermében 2022. július 7-én. Varga Mihály kijelentette, hogy válságok között a cél továbbra is az országépítõ munka folytatása, a családok, a munkahelyek védelme, a települések támogatása és a gazdaság növekedési pályán tartása. MTI/Vajda János Fotó: Vajda János

Varga Mihály pénzügyminiszter írt erről Facebook-oldalán.

Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentést tett Facebook-oldalán. A bejegyzésben arról ír, hogy Magyarország uniós támogatást kaphat a fosszilis energiafelhasználás csökkentésére.

Bejelentés: az uniós pénzügyminiszterek tanácsán döntöttünk arról, hogy Magyarország közel 300 milliárd forintot kaphat a fosszilis energiafelhasználás csökkentésére

– olvasható a miniszter bejegyzésében.

 

A kőolajellátás továbbra is akadálymentes

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter emlékeztett rá, hazánk elérte, hogy 

az olajársapka-mechanizmus alól kivételt kapjon a csővezetékes szállítási mód, így Magyarország kőolajellátásának biztonságát már nem veszélyeztetik az intézkedések.

A magyar kormány képviselői elérték azt is, hogy a nukleáris energiához kapcsolódó tevékenységek mentességet kapjanak, így nemcsak a már meglévő atomerőművek működéséhez, hanem a kifejezetten új reaktorok építéséhez szükséges szolgáltatások és termékek is a kivételek közé lettek sorolva Brüsszelben.

A vg.hu beszámolója szerint ott, ahol nagy vonalakban megegyeztek az uniós országok nagykövetei a nyolcadik szankciós csomagról Oroszország ellen, a részletek megszövegezése szerdán lesz esedékes – értesült hét európai diplomatától is a Politico. Az újabb szankciós kört Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kezdeményezte a múlt héten, miután Oroszország tartalékosok százezreit mozgósította.

 

Borítókép: Varga Mihály (Fotó: MTI/Vajda János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.