2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Gulyás Gergely: A Kárpát-medence a világ legbiztonságosabb helye a földrengések szempontjából

Kormányinfót tartott Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely, ahol a legújabb kormányzati intézkedéseket ismertették.

  • Gulyás Gergely: A Kárpát-medence a világ legbiztonságosabb helye a földrengések szempontjából

12:34

Vége a Kormányinfónak

Véget ért a Kormányinfó. 

 12:34

Turisztikai rekordév jöhet

Jó esély van arra, hogy a 2019-es turisztikai rekordévet sikerül idén meghaladni - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Még nem született döntés arról, hogy a magyar nagykövetséget Jeruzsálembe helyezzék - mondta egy másik kérdésre a miniszter. 

 12:31

Ársapkák: Minden elemzést figyelembe vesznek

Gulyás Gergely kérdésre elmondta, minden elemzést figyelembe vesz a kormány az ársapkákról való későbbi döntés során. 

 12:25

"Ez nagyon sajnálatos"

Sajnálatos, hogy az önmagukat emberi jogi szervezetként működő alakulatok nem emelik fel a szavukat a magyar kisebbbséget érintő jogsértésekkel szemben, mindez pedig jelentős hitelességi deficitet okoz - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

12:20

Gulyás: Így lehetne a leghatékonyabban küzdeni a korrupció ellen

Az Európai Parlament azzal haladhat a megtisztulás útján, ha átveszik a magyar vagyonnyilatkozati rendszert - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Így lehetne a leghatékonyabban küzdeni a korrupció ellen. Teljesen abszurd ellenzéki felvetés, hogy elvegyék hazánktól a soros EU-elnöki posztot 2024-ben - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

 12:15

Ha az átlagbér csökken, akkor a képviselői fizetés is csökken

A miniszteri és képviselői fizetések emelése kapcsán világos szabályok vannak - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Ha az átlagbér csökken, akkor a képviselői fizetés is csökken, ha pedig nő, akkor a képviselői fizetés nő - tette hozzá. Ennél jobb szabályt nehéz hozni. Az ellenzék is támogatta ezt. 

12:09

A jelenlegi helyzetnél minden jobb, ezért kéne a tárgyalóasztalhoz ülnie a feleknek

Gulyás kérdésre elmondta, mi a béke pártján vagyunk, míg Putyin indított egy háborút, tehát a két állítás között nem lehet egyenlőséget tenni. A jelenlegi helyzetnél minden jobb, ezért kéne a tárgyalóasztalhoz ülnie a feleknek - tette hozzá.Európa teljes mértékben a vesztes oldalon áll ebben a konfliktusban -mondta a miniszter. 

11:58

Gulyás: Erről nincs véleményem

Gulyás a HírTV kérdésére azt mondta, a debreceni akkumulátorgyárral kapcsolatos tiltakozásokra józan választ kell adniuk, míg a baloldali pártoknak háromhetente kell valami témát találniuk a kormánnyal szemben. Nincs véleményem Karácsony Gergely brüsszeli tárgyalásaival kapcsolatban - mondta egy másik kérdésre. 

11:52

Maradnak a meddőségi központokra vonatkozó szabályok

Gulyás kérdésre elmondta, a meddőségi központok szabályozásán nem kíván változtatni, strukturális változtatás nem lesz. 

11:42

Gulyás: Ez a külföld érdeke

Gulyás kérdésre elmondta, ma a világban komoly verseny van az akkumulátorgyáras beruházásokért.KÜLFÖLDI ÉRDEK, HOGY EZEK NE MAGYARORSZÁGRA JÖJJENEK.A magyar kormánynak nem a részletekkel kell foglalkoznia, hanem a környezetvédelmi szabályok betartatásával. 

11:33

Magyarországon bármelyik közösség szabadon használhatja a zászlaját

Magyarországon bármelyik közösség szabadon használhatja a zászlaját és jelképeit, kivéve az önkényuralmi jelképeket - mondta egy másik kérdésre Gulyás.Nem akarunk provokálni senkit, de azt szeretnénk, ha a közép-európai népek együttműködésének keretében minden közösség szabadon használhassa a jelképeit. 

11:30

Gulyás: Így egy hadsereg nem működhet

Gulyás kérdésre elmondta, a magyar hadsereg tiszti állománya lényegesen nagyobb, mint amit a katonai létszám indokolna. Így egy hadsereg nem működhet - tette hozzá. Ütőképes hadseregre van szükség a NATO keretén belül. Nincs vita abban, hogy túl sok tiszt van a túl kevés közlegényhez képest. 

11:24

Minél előbb el kellene készülnie a paksi blokkoknak

Azt szeretnénk, ha minél előbb elkészülne a két paksi blokk - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

11:21

Ez nem szolgálja a béke érdekét

A béke érdekét nem szolgálja az egyházi személyek szankcionálása - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

11:15

Gulyás: El kell kerülni a világháborút

Mi a béke pártján állunk - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Nem látszik a fegyverszállítások vége - tette hozzá. A világháborút el kell kerülni az ukrán-orosz háború kapcsán. 

11:13

Nincs veszélyben az üzemanyagellátás

Gulyás kérdésre elmondta, hogy nincs veszélyben Magyarország üzemanyagellátása. Az azerbajdzsáni kőolaj-és földgázszálításokkal kapcsolatban közölte, hogy pozitív fejlemény, hogy Európa is tájékozódik ebbe az irányba. 

11:10

Gulyás: Ez nem helyes eljárás

Nem helyes, ha a magyar kormány a sajtóban megjelent oknyomozó cikkekről lamentál, és ezt el is kerülöm - mondta Gulyás azzal kapcsolatban, hogy egy amerikai újságíró szerint az USA robbantotta fel az Északi Áramlatot. 

11:07

Középpontban a bécsi egyezmény

Én a diplomáciát a bécsi egyezmény alapján tnaultam, és bízom benne, hogy az amerikai nagykövet is ennek alapján fog eljárni a jövőben - mondta Gulyás Gergely az Origo azon kérdésével kapcsolatban, hogy mi a véleménye az amerikai nagykövet által tett kijelentésekkel kapcsolatban, amelyekben folyamatosan támadja Magyarországot?

 11:05

Gulyás: A Kárpát-medence a világ legbiztonságosabb helye a földrengések szempontjából

A Kárpát-medence a világ legbiztonságosabb helye a földrengések szempontjából. Mindezek mellett a katasztrófavédelem és egészségügy is felkészült egy ilyen helyzetre, ráadásul az egészségügy már bizonyított a COVID-járvány során - mondta az Origo kérdésére Gulyás. 

11:03

Egyre többen állnak ki a szigorú határvédelem mellett

Gulyás Gergely az Origo kérdésére elmondta, egyre többen állnak ki a szigorú határvédelem mellett, és ez biztató a jövőre nézve. 

10:55

Akkumulátorgyár: A környezetvédelmi szabályokat be kell tartani

Gulyás a debreceni akkumulátorgyárral kapcsolatban kifejtette, hogy a környezetvédelmi szabályokat be kell tartani.A beruházás összértéke 3000 milliárd forintot tesz ki.Az ipari parkban újabb fejlesztések kellene a megvalósuló beruházás miatt. Egyelőre nem lehet pontosan megmondani, hogy mekkora támogatást ad a magyar állam a beruházásra - tette hozzá. 

10:53

Április 30-ig biztosan marad az élelmiszerárstop

Az élelmiszerárstopok április 30-ig maradnak a jelenlegi szabályok alapján, de a kormány folyamatosan vizsgálja az ellátásbiztonságot - mondta egy másik kérdésre a miniszter.

10:48

Lesz-e Orbán-Zelenszkij találkozó?

Folyamatosan tárgyal az egészségügyi kormányzat a kamarával az ügyeletekkel kapcsolatban - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Egyelőre nem lehet tudni, hogy Orbán Viktor kormányfő találkozik-e Zelenszkijjel - mondta Gulyás. Ukrajna uniós csatlakozásával kapcsolatban aláhúzta, hogyha nemzetiségi kérdésekben nem lesz előrelépés, akkor Magyarország nem fogja azt támogatni.  

10:43

Mi lesz a polgármesterekkel?

Egyelőre nem lehet tudni, hogy az egyetemi kuratóriumokban maradhatnak-e a polgármesterek - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Semmi akadálya nincs egyébként, hogy egyéb összeférhetetlenségi szabályokat fogadjanak el az egyetemi kuratóriumok esetében - tette hozzá. 

10:38

Határvédelem: Vissza kell térni a józan ész politikájához

Gulyás kérdésre elmondta, Magyarországnak igaza van a kerítésépítés területén, pedig korábban élesen támadták hazánkat. A Bizottságnak a schengeni határok megvédésére forrásokat is biztosítania kell - tette hozzá. Ha nem védjük meg a külső határokat, akkor a belső határokon indul majd el a szigorítás - mondta Gulyás.Vissza kell térni a józan ész politikájához. 

10:35

Gulyás: Ez a náci és kommunista propagandához hasonló

A magyar szabályok világosan titltják a külföldi finanszírozást - mondta egy kérdésre Gulyás Gergely. A náci és kommunista propaganda volt ahhoz hasonló, amit egy francia baloldali képviselő mondott Magyarországról, és ennek jogi következményei is lesznek - mondta egy másik kérdésre. 

10:32

Távoznak a miniszterek a vagyonkezelői alapítványokból

Gulyás Gergely bejelentette, hogy az érintett miniszterek lemondtak a vagyonkezelői alapítványoknál viselt tisztségeikről február 15-től. Ezt várja a kormány a többi állami tisztségviselőtől is. 

10:28

Ukrán háború: Azonnali fegyverszünet kell

A kormány a háborúval és az uniós csúccsal is foglalkozott. Gulyás kifejtette, hogy azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség. A magyar álláspontot tükrözi az ENSZ főtitkárának a nyilatkozata is.El kell kerülni, nehogy világháború legyen - tette hozzá. Gulyás világossá tette, hogy anyailag támogatták Ukrajnát, és elutasítják az orosz agressziót.Fegyvereket nem küldünk, mert azt csak Kárpátalján keresztül lehetne küldeni, és akkor veszélybe kerülne az ottani magyarság is. 

10:25

Cél a recesszió elkerülése

A munkahelyek megvédése és az infláció leszorítása a legfontosabb feladat, valamint a recesszió elkerülése - mondta Gulyás.Folytatódnak az ipari és mezőgazdasági beruházások.A kormány egy 2030-ig tartó energiastratégiát is tárgyalt. Ha megérkeznek az uniós források, akkor jelentős energiafejlesztések indulnak - tette hozzá. Szólt arról is, hogy az ipari parkokhoz kapcsolódó vízellátás modernizálása is napirenden van. A Dunai Finomító átállítása is fontos más típusú olajra. 

10:20

A kormány teljesíti azt, amit ígért

A kormány a gazdasági helyzetet úgy látja, hogy Magyarország teljesíti azt amit ígért: mind a nyugdíjasok, mind a munkavállalóknál a béremelés meghaladta a magas inflációt is. Reálbéremelkedést vár a kormány 2022-re. Rendben zajlik a 13. havi nyugdíj folyósítása.Amikor Gyurcsányék voltak kormányon, akkor elvették a 13. havi nyugdíjat, míg most a kormány nem ezt teszi, hanem segíti az időseket. 

10:18

Törökországi földrengés: Nincs magyar áldozat

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője a háromnapos kormányülésről elmondta, foglalkoztak a törökországi földrengéssel. A legfrissebb jelentések szerint már közel 50 ország vesz részt a mentésben. Magyarországi mentőcsapatok eddig 27 embert mentettek ki. Magyar állampolgárságú érintett nincs egyelőre. 

10:15

Kezdődik

Kezdődik a Kormányinfó. 

HírTV/Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!