2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Radar

Radar - Robbanások pünkösd hétfőn

Az orosz-ukrán konfliktus továbbra sem csitul. Sőt mind két fél komoly erőkkel dolgozik a következő támadási és védelmi stratégián.

  • Radar - Robbanások pünkösd hétfőn

Az orosz offenzíva az elmúlt napokban egyre erősebb. A háború abszolút vesztesei, a civilek, akik napról-napra élnek, állandó légiriadók vagy lövések veszélyében.

Robbanások hallatszottak az ukrán fővárosban. Oroszország májusban már a 16. légitámadást indította Kijev ellen.

A pánikba esett lakosok, köztük gyerekek is, fedezékbe menekültek, amikor az ég füstcsíkokkal és robbanásfelhőkkel telt meg.

Pünkösd hétfőjének éjszakáján folytatódtak a támadások, rakéták és drónok tucatjait vettette be az orosz haderő.

Az ukrán hatóságok állítása szerint 11 cirkáló- és ballisztikus rakétát lőttek ki, és egy embert kórházba szállítottak.

A kijevi metróállomások tele voltak menedéket kereső emberekkel. Többen figyelmen kívül hagyták a légiriadót amíg közelebbi, hangos robbanásokat nem hallottak a városközpontban.

Az emberek a folyamatos stresszben élnek a megszaporodott légiriadók miatt. Olykor oldani kell a háborús feszültséget.

Ugyanezen a napon a Harkiv régióban található Kvsharivka városban az éjszakai támadás komoly károkat okozott. Harkiv kormányzója elmondása szerint hat ember sebesült meg a támadásban. A sérültek között három idős nő, egy terhes kismama és két gyermek van.

Bakhmut ellen - amely a háború eddigi leghosszabb és legvéresebb csatájának volt a színhelye – nem indult hétfőn orosz támadás.

Ennek ellenére Oroszország fokozza az offenzívát a légitámadások gyakoriságát Ukrajna területén.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn kijelentette, hogy az Egyesült Államoktól kapott Patriot rakétaelhárító rendszerek használata nagy szerepet játszik majd az orosz invázió elleni előrenyomulásban.

Az elmúlt hetek, napok háborús eseményei szerint a békekötés még mindig távol áll mind két háborús féltől.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Kossuth Lajos emlékezete Monokon + videó

Radar - Kossuth Lajos emlékezete Monokon + videó

Több szempontból is fontos a 2024-es esztendő a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Monokon élők számára. A település híres alakja Kossuth Lajos ugyanis 130 évvel ezelőtt hunyt el, valamint 175 éve választották kormányzó elnökké.
Radar - Komloszaurusz a múzeumban + videó

Radar - Komloszaurusz a múzeumban + videó

Komlón átadták azt a múzeum komplexumot, melyben helyet kapott a Komloszaurusz is. Ez az őslény a volt bányászváros területén élt, a szakembereknek a 40 éve talált lábnyomból sikerült rekonstruálni hogyan nézhetett ki az állat. Az épület átalakítása és a kiállítás kialakítása több mint 1 milliárd forintba került.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!