Majdnem kilencszáz illegális bevándorlóval szemben intézkedtek rendőreink

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 643 határsértőt tartóztattak fel és 235 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: Police.hu2022. 08. 15. 8:42
null
Forrás: A műszaki határzár nélkül elözönölnék az országot az illegális migránsok Fotó: police.hu

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 643 határsértőt tartóztattak fel és 235 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, török, tunéziai, egyiptomi, palesztin, marokkói, líbiai, iraki, afgán, indiai, pakisztáni, marokkói, iráni és koszovói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

 A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – olvasható a Police.hu cikkében.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Bács-Kiskun megyében 11, Csongrád-Csanád megyében 11 esetben összesen 235 fő illegális határátlépését akadályozták meg.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt két embert fogtak el és egy esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

A rendőrök az 55-ös számú úton, Ásotthalom területén intézkedtek egy török honosságú tehergépkocsi vezetőjével, egy 48 éves török férfival szemben. A sofőrön kívül a járműben 22, magát szír, afgán, pakisztáni, török és iraki állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott, akik 

sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni,

 ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezető ellen embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.