Lesz adócsökkentés és fizetésemelés Orbán Viktor szerint

Adócsökkentést és fizetésemelést ígért Orbán Viktor

2022. 09. 26. 18:53
Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mi folyik itt? címmel intézett azonnali kérdést Orbán Viktorhoz Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese. A baloldali képviselő szerint ha a korábbi feltételekkel kötötték volna a gázszerződést, nem lenne ilyen a helyzet. A miniszterelnök viszontválaszában elmondta, úgy látja, hogy a szankciók az áremelkedés okai. Kijelentette, hazánk érdeke, hogy bárkivel fix áras szerződést kössünk. Kifejezte, az EU ezt megtiltotta, miattuk nem lehet ilyen megállapodáshoz jutni. Hozzátette, a rotterdami tőzsdei árakhoz kell igazítani a gázvásárlási szerződéseket, és a mostani szerződés azért jó, mert a jelenlegi jutalék kisebb, mint a Horn-kormány idején kötött szerződésben.

Tordai Bence szerint a miniszterelnök szövegértési problémákkal küzd. Elmondta, Putyin ötödáron ígérte a gázt, és azt kérdezte, hol van az az ötöd, ha 108 százalékon kapjuk az energiahordozót? Arról érdeklődött, mit ajánl Orbán Viktor a magyaroknak: keressenek többet vagy fogyasszanak kevesebbet? Felszólalását azzal zárta, hogy várja az életvezetési tanácsokat.

A kormányfő válaszában azt javasolta, hogy a magyarok a Párbeszédhez ne forduljanak. Azt kérte Tordai Bencétől, hogy külföldi vezetők által mondottakat ne magyar vezető asztalára helyezzék. Javasolta, hogy becsüljük meg azt a körülményt, mely szerint ma minden család 180 ezer forint rezsitámogatást kap, és ezért érdemes a magyar embereknek a kormányt kitüntetniük a bizalmukkal. A miniszterelnök úgy vélte, elviselhető állapotokat tudnak előidézni, majd adócsökkentést és fizetésemelést ígért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.