idezojelek

Kacaj az elfekvőből

Különös fénytörése van annak, amikor az állampárt hajdani cenzora viselkedési normákat szab meg a trianoni témakörről.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Hajdó-Bihari Napló/Molnár Péter

Ismét „szatirikus” énjével állt elő Lendvai Ildikó, az MSZP ciklusokon átívelő nagyasszonya. A Népszavában megjelent, Sálhős című írás Orbán Viktort próbálja nevetségessé tenni, aki néhány napja egy Nagy-Magyarországot ábrázoló sállal a nyakában jelent meg a nyilvánosság előtt. Sőt az erről készült fotót a miniszterelnök kitette – képes volt kitenni! – a Facebook-oldalára, kiváltva ezzel több szomszédos országbeli politikus nemtetszését. „Mondhatnánk azt is – írja a humorista asszony –, a szomszédok túlreagálták a dolgot, egy sál még nem maga a határrevízió. Legfeljebb nem túl ízléses hergelés, afféle politikai bunkóság. […] Miért lép elefántként a porcelánboltba? Ugyan, miért! Amiért mindig mindent tesz. Voksokért.”

Különös fénytörése van annak, amikor az állampárt hajdani cenzora viselkedési normákat szab meg a trianoni témakörről. Arról a gyalázatról, amelyről a kommunista évtizedekben beszélni sem lehetett. Ildikó asszony szerint a békediktátumról (ők „békeszerződésnek” nevezik) való beszéd a szomszéd népek „érzékenységének megsértése”.

Lendvai és a „Lendvaiak” képtelenek felfogni, hogy Trianon soha nem múló nyomot hagyott a nemzet testén, lelkén. Az ő beteg koordináta-rendszerükben a hazaszeretet, a magyar zászló, a határokon túli magyarokért való kiállás sivár „magyarkodás”. Nem véletlen, hogy országlásuk során csak belerúgni tudtak a határon túliakba, a szavukat soha nem emelték fel értük. Sok más mellett ezért tart mára a megszűnés szélén Ildikó asszony MSZP-je – de ez már legyen kezelőorvosuk, gyógyszerészük gondja.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Lendvai Ildikó (Fotó: Haol/Molnár Péter) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.