Londont bombáznák először az oroszok, ha kitörne a világháború

Erről és a balti államok elleni invázióról Andrej Guruljov, az orosz elnök közeli szövetségese beszélt az orosz állami televízióban.

Magyar Nemzet
2022. 06. 25. 16:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amennyiben kitörne a harmadik világháború, az orosz rakéták első stratégiai célpontja London lenne

ecsetelte az orosz állami televízióban Vlagyimir Putyin orosz elnök közeli szövetségese, Andrej Guruljov. A moszkvai védelmi bizottságban helyet foglaló parlamenti képviselő többek közt egy balti országok elleni teljes körű invázióról is beszélt az interjúban. Guruljov − aki korábban katonai vezetői pozíciót is betöltött az orosz hadseregben − szerint az első légi hadművelet során megsemmisítenék a NATO-országok összes űrműholdját, ezután kiiktatnák a védelmi szövetség légvédelmét, „mindenhol, száz százalékban”. 

Senkit nem fog érdekelni, hogy amerikaiak vagy britek, ebben az esetben mindenkire NATO-országként tekintünk

− fogalmazott Guruljov, hozzátéve, szerinte teljesen világos, hogy a világot érő fenyegetés az angolszász népektől érkezik. 

A politikus elmondta, szerinte az invázió az egyetlen módja annak, hogy megakadályozzák Kalinyingrád nyugati blokádját. 

Guruljov azzal folytatta, hogy elvágnák Nyugat-Európa áramellátását, ennek következtében pedig a régió országai megbénulnának, így még könnyebb célpontjai lennének Moszkvának.

Kíváncsi lennék, mivel venné rá az Egyesült Államok Nyugat-Európát arra, hogy a hidegben, áram és élelmiszer nélkül folytassák a harcot

− jelentette ki a politikus, majd hozzátette, természetesen ez nem egy részletes terv, rengeteg dolog kimaradt belőle, melyeket nem a televízió képernyőjén kell megvitatni.

Borítókép: Orosz Uragan rakétarendszerek működésben (Fotó: AP/orosz védelmi minisztérium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.