Pozícióharc indulhat, hogy ki milyen szeletet tud kihasítani Ukrajnából

2023. február 02. 14:14

A Nyugat egy előre megtervezett logika mentén adja a fegyvereket Ukrajnának, az F-16-osok szállítása már régen eldőlt, most már csak a lakosság puhítása zajlik. Itt a legújabb Stratéga Bendarzsevszkij Antonnal, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatójával.

2023. február 02. 14:14
null
Pócza István
Pócza István

Egy eszkalációs spirálban vagyunk, amiből arcvesztés nélkül egyik fél sem tud kijönni - mondja Bendarzsevszkij Anton, aki szerint ne számítsunk arra, hogy a háborúnak két-három hónap múlva vége lesz. Az Oeconomus szakmai igazgatója szerint 100 évvel ezelőtt a Nyugat Ukrajna támogatással hadviselő féllé vált volna, a "háborúban állunk" jellegű nyilatkozatokat ma mindkét oldal csak kommunikációs fordulatként értelmezi. Azonban ezek a mondatok nem veszélytelenek, hiszen az eszkalációt erősítik, az eszkaláció pedig számunkra egyértelműen rossz. 

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg: 

A beszélgetés podcast formában is meghallgatható: 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Micó
2023. február 02. 22:14
Zelenszki leszerződött a BlackRockal. Tehát azé. Mindig megéri ha kozmopolita zsidóra bízza magát egy nép.
mamarizsa
2023. február 02. 22:01
Soha senki sem gondolta azt, hogy az ukránok legyőzhetik az oroszokat. A cél mindig is az volt, hogy az oroszok ne győzzenek.
Namond
2023. február 02. 21:19
Ehhez Orbán egy segg, szavazóira akkumulátor gyárakat erőltető hülye aki impotens a nagypolitikára. Pedig hasznos lenne nemzet testvéreinkkel - a területe felét Románia és harmadát Ukrajna javára elvesztő - Moldáviával közös határ a Kárpátokon 50-100 km-el túl, Ukrajna Uniós és Nato csatlakozásáért cserében. Esetükben akár egy közös konföderációs államot is el tudnák képzelni.
Ólat a trolloknak
2023. február 02. 20:52
Egy átlagosan tájékozott, ép eszű újságolvasónak ehhez nem kell szakértő, rájött már rég magától is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik