2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Az ammóniavezeték felrobbantása megtorpedózhatja az orosz-ukrán gabonaszerződést is

A Togliatti-Odessza vezetéket támadás érte keddre virradóra, egy szivattyútelep sérült meg. A stúdióban Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász! Műsorvezető Ferkó Dániel.

  • Háború Ukrajnában: Az ammóniavezeték felrobbantása megtorpedózhatja az orosz-ukrán gabonaszerződést is

A tartalomból:

  • Úgy tűnik, hogy még a Fehér Ház sajtója is szkeptikussá vált az Ukrajna által hangoztatott állításokkal kapcsolatban, miszerint Oroszország robbantotta fel a dél-ukrajnai gátat...
  • A Nova Kahovkában lévő Dnyipro gátat, a háborús törvények és a genfi egyezmény védi. Elpusztítása tömegpusztító fegyvernek és válogatás nélküli háborús bűncselekménynek minősül.
  • Zelenszkij újabb szankciókat akar az uniótól a kahovkai gátrobbantás miatt - közölte az ukrán külügyminisztérium, amely kedden közleményben szólította fel a nemzetközi közösséget, hogy határozottan ítélje el a dél-ukrajnai, herszoni régióban található kahovkai vízerőmű elleni - szerintük - orosz támadást.
  • Úgy tűnik, hogy a várva várt tavaszi ukrán offenzíva megkezdődött - írja Tyler Durden, a Zerohedge elemzője, aki szerint a keddi ukrán támadások, amelyeket Oroszország visszavert, valószínűleg az orosz védelmi pozíciók gyenge pontjainak felderítésére szolgáltak.
  • Veszélyeztetheti a fekete-tengeri gabonafolyosó-egyezményt az ukrajnai ammóniavezeték felrobbantása - derítette ki szerkesztőségünk. Nádori Teodóra arról ír, hogy mivel Moszkva egyik fő feltétele volt, hogy a többször meghosszabbított megállapodás szerint újrainduljon a szállítás az odesszai kikötő felé, a megállapodás kútba eshet.
  • A Togliatti-Odessza csővezeték 2470 kilométer, a leghosszabb ilyen létesítmény a világon, amely Oroszországból Ukrajnán keresztül szállítja a műtrágyagyártás alapanyagát, a folyékony ammóniát egészen az odesszai Pivdennyi kikötői üzembe, ahonnan azt Európába, Ázsiába és az USA-ba exportálják. A háború kitörése után az ukrajnai üzemeltető leállította a tranzitot a csőrendszeren.
  • Néhány hete Moszkva ismét jelezte, hogy felfüggeszti a tavaly nyáron létrehozott fekete-tengeri gabonaszállítás biztosítását, ha továbbra sem indul meg az ammóniaszállítás a vezetéken, hiszen az évi 2 millió tonna kapacitás, ami a világ műtrágyaexport piacának körülbelül 13%-át adja, évi 2,4 milliárd dollár exportbevételt jelent Oroszországnak Ukrajnának pedig 100 millió dolláros tranzitbevételt.
  • A Togliatti-Odessza vezetéket támadás érte keddre virradóra, egy szivattyútelep sérült meg, a mérgező gáz szivárgása miatt a lakosságot kitelepítik a környékről.

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!