Az a szóbeszéd járja, hogy Katalin walesi hercegné január óta tartó eltűnésével kapcsolatban fog bejelentést tenni a brit királyi család. Egyesek azt állítják, felkészítették a BBC-t, hogy álljon készenlétben egy „nagyon fontos” bejelentés miatt. Egyelőre sem a műsorszolgáltató, sem a királyi család nem erősítette meg a szóbeszédet.

A handout photograph released by Kensington Palace, taken by the BBC (British Broadcasting Corporation) on November 17, 2023, shows Britain's Catherine, Princess of Wales delivering a message for the opening address of the annual Children in Need event on BBC One. (Photo by BBC / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO /  BBC " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Katalin walesi hercegnét év eleje óta nem lehetett nyilvánosság előtt látni, amikor is tervezett hasüregi műtéti beavatkozáson esett át / Fotó: AFP

A Forbes munkatársai felkeresték a BBC-t az üggyel kapcsolatban, de ők sem kaptak választ kérdéseikre. Egyelőre nem tudni, hogy mikor lesz a bejelentés, de akár a következő órákban is bekövetkezhet. Érdekes módon pénteken az Agence France-Presse azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy a Kensington-palota már nem számít „megbízható forrásnak”.

Év eleje óta nem lehetett nyilvánosság előtt látni Katalin hercegnét, ugyanis január 17-én előre tervezett hasüregi műtétet hajtottak végre rajta, amely sikerrel járt. Akkor azt állították, hogy Katalin valószínűleg 10-14 napot tölt kórházban, utána otthonában lábadozik, de valószínűtlen, hogy a húsvétot követő időszak előtt visszatérhet közéleti feladatainak ellátásához. Sokan találgatják, hogy mi lehet a trónörökös Vilmos herceg feleségével. 

A brit hadügyminisztérium közölte, hogy Katalin hercegné legkésőbb június 8-án megjelenik a nyilvánosság előtt.

Katalin hercegnéről március elején tettek közzé nyilvános képet műtétje óta először, viszont manipuláció lehetőségére hivatkozva több nemzetközi fotóügynökség is visszavonta kiadásából a fotót. A Kensington-palota által nyilvánosságra hozott fényképen a mosolygó hercegnő és három gyermeke látható. Az Associated Press indoklása szerint közelebbről megvizsgálva úgy tűnik, hogy a közlő manipulálta a képet, ezért a fénykép nem felel meg a cég fotónormáinak.

Katalin hercegné elnézést kért a megosztott fotó miatt. 

Elmondta, hogy a fényképet ő maga szerkesztette, és nagyon sajnálja, hogy ekkora felfordulást okozott az amatőr kísérletezéssel.

„Sok amatőr fotóshoz hasonlóan én is kísérletezek időnként a képek szerkesztésével. Szeretnék elnézést kérni a családi fotónk által okozott felfordulás miatt” – írta Katalin az X-en. Hozzátette, bízik benne, hogy mindenkinek nagyon jól telt az anyák napja.