Zelenszkij embere kitálalt: az elnök a legkisebb kritikától kivan, reszket, felhívja az anyját, direkt manipulálja az embereket, hogy mindenki az ukránokra figyeljen

2024. március 18. 06:19

Szó volt arról is, hogy miért jó, hogy egy színész vezeti az országot, és arról is, hogy Zelenszkijnek egyébként semmi baja nem volt az oroszokkal.

2024. március 18. 06:19

Nyitókép: Maxym Marusenko / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Zelenszkij, az ukrán Hamupipőke címmel tett közzé az Index egy ismertetőt Simon Shuster A showman című friss portrékönyvéről, ami teli van hangzatosnál hangzatosabb állításokkal. Ezek közül mazsoláztuk ki a legérdekesebbeket:

„A Krím elfoglalása előtt nem volt különösebb problémája az oroszokkal. Sőt, saját anyanyelve is az orosz. Társulata bevételeinek 85 százaléka pedig az orosz piacról származott. Ekkoriban még hitte azt, hogy Oroszország és Ukrajna között különleges kapcsolat áll fenn, amelyet a közös kultúra és történelem cementje tart össze.” 

A szerzőnek Zelenszkij egyik embere (Andrij Jermak elnöki tanácsadó) például így nyilatkozott: „Számunkra ez maga a valóság, de a világ többi része számára csupán egy valóságshow. Valami, amit a képernyőn keresztül követnek. 

Vannak bizonyos szabályok, amiket követned kell, ha azt akarod, hogy odatapaszd a nézőket a televízió elé. 

Ezek ugyanazok a szabályok, amelyek az élet minden területén működnek – a marketingben és a katonai stratégiában is. Győznöd kell, mert az emberek a nyerteseket szeretik. Időről időre el kell kápráztatnod őket valami jelentős és váratlan dologgal, Harmadszor: szükséged van egy mindezt képviselő hiteles karakterre, aki minden pillanatban jelen van. Végül egy erős történet is kell. Ez a mi esetünkben az, hogy egy kis nemzet tönkrever egy nagyhatalmat, amely megtámadja. A rossz fiúk megtámadták a jó fiúkat, és végül a jók fognak győzedelmeskedni. Ez az, amit a közönség imád.”

Arról is szó van a könyvben, hogy Zelenszkij a háború hatására megváltozott, „lubickolt” a lehetőségben, hogy nem csupán szemlélője, hanem alakítója is a történetnek. Az egyik tanácsadója szerint valamiféle „mazochisztikus élvezetet” lelt a helyzetben:

„Azt érzem, végre szükség van rám”

 – fogalmazott egy sajtótájékoztatón az elnök.

Viszont arra is fény derült, hogy Zelenszkij teljesen kivan a kritikától, a kabinetfőnöke szerint távol kell tartani a közösségi médiától: 

„Elolvas néhány noname, teljesen hamis információkat tartalmazó posztot, és aznap aludni sem tud. Reszket. Felhívja az anyukáját, és órákig beszél vele telefonon. 

A politikában részt vevők ehhez már rég hozzászoktak, nem hatja meg őket. Ez része a politikának. De ő ezt egy tragédiaként és személyes megaláztatásként élte meg” – fogalmazott Andrij Bohdan.

Összesen 184 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:08
🍓 ️ ­­­A­ ­­­d­ö­­g­­ö­s­­ ­­­l­­­á­n­­y­o­k­­ ­­­v­á­­­r­­n­­a­­k­­ ­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­𝗡
catalina11
2024. március 19. 14:24
Átoperált Kiscsoportos 2024. március 18. 09:42 Ha Gyurcsány úr lenne a miniszterelnök 2-szer ekkora fizetések és nyugdíjak lennének fele ekkora árszínvonal mellett !!!" milyen igaz, elvtárs.. "Itt ülnek azok is, akik 2004-ben októberi forradalomnak mondták Gyurcsány Ferenc miniszterelnökké válását. S akiknek ugyan világosan tudtára adta, hogy tizennyolc hónapig nemhogy reformokat, de semmit se fog tenni, csak a választásokra összpontosít, és akinek egész stábja tudta, hogy üres dossziékat lóbál a kamerák előtt, és aki mindannyiunk, az egész ország, Európa és a világ arcába HAZUDTA, hogy 4,5% a költségvetés hiánya, miközben 10,5% volt, és nem szóltatok, NEM SZÓLTUNK. Igen, bűnös vagyok én is, aki jobban féltem Orbán győzelmétől, mint Gyurcsányétól, s ezért nem, vagy keveset szóltam" Lengyel László Ha a magyar gazdaság a visegrádi országok növekedési ütemével tudta volna bővíteni a GDP-jét 2005 és 2009 között, (Gyurcsány/Bajnai) akkor ma a magyar GDP HÚSZ százalékkal lenne MAGASABB"
Vladiszláb
2024. március 19. 10:06
Ez egy orosz zsidó, akinek eleinte rosszul állt a nácizmus, de tehetséges ember hamar megtanulta. Ma már kéjjel küldi vágóhídra a sajátjait is, nemcsak a magyarokat. Remélem nem lesz szebb a végzete, mint a nagy előd hitlernek!
alenka
2024. március 19. 00:28
Pszichopata náci drogos stöpszli kobold.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!