Putyin egy új, a Krímbe vezető vasútvonalat jelentett be + videó

A moszkvai Vörös téren a tömeghez szólva Putyin bejelentette a Krímbe vezető vasútvonal tervét, amely egyben a krími híd alternatívája lenne.

Forrás: The Telegraph2024. 03. 19. 13:37
Crimea bridge
Teherhajók és autós kompok haladnak át a Kercsi-szoroson, mögötte a krími híd látható. Fotó: Stringer Forrás: Anadolu via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz elnök a moszkvai Vörös téren mondott köszöntőbeszédében Novorossziáról és a Donbászról szólva megállapította, hogy az ott élőknek a szülőföldjükre való visszatérésük nehézkes és tragikus, de mégis sikerült.

Most már fejlődünk és együtt járunk, érezzük egymás könyökét.

– mondta el a tömeg előtt. Vlagyimir Putyin egy új vasútvonal megépültét is bejelentette.

Ma reggel kaptam egy jelentést, hogy a rosztovi vasútvonalat újjáépítették. Donyeckből Mariupolba és Bergyanszkba, mi folytatjuk ezt a munkát, és hamarosan a vasúti szerelvények közvetlenül Szevasztopolba érkeznek, és ez egy újabb alternatív út a Krímbe a krími híd helyett.

Ukrajna korábban kijelentette, hogy legitim célpontnak tekinti az ukrán titkosszolgálat a krími hidat.

„A genfi egyezmény normái, a nemzetközi jog egyéb normái, a hatályos ukrán jogszabályok, a hadviselés szabályai és hagyományai szerint a krími híd legitim célpont” – jelentette Vaszil Maljuk, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) vezetője.

Az ukrán fegyveres erők képviselői „a világ legjobban védett katonai létesítményének” nevezik akrími hidat, amely „Oroszország fő logisztikai ütőere”. 

Borítókép: Teherhajók és autós kompok haladnak át a Kercsi-szoroson, mögötte a krími híd látható (Fotó: AFP/Anadolu/Stringer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.