Útkeresésben van a Momentum

Az ügynökaktákról beszélt a párt elnöke ma a Parlamentben. Fürjes Balázs államtitkár válaszában elmondta, megértik, hogy nehéz helyzetben van Gelencsérék pártja.

2022. 07. 04. 14:47
GELENCSÉR Ferenc
Budapest, 2022. május 23. Gelencsér Ferenc, a Momentum képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke napirend előtti felszólalása elején Kósa Lajosról beszélt, aki – mint fogalmazott – sokszor meglepően őszinte. – Kósa Lajos szerint a Fidesznek vannak ügynökei az ellenzéki pártokban – mutatott rá Gelencsér, aki arra a múltheti fejtegetésre gondolt, amikor a Fidesz alelnöke azt vetítette előre, hogy lesz még olyan, hogy Fekete-Győr Andrást is Fidesz-ügynöknek bélyegzik az ellenzéki holdudvarban, mert valamiben egyetértett a kormánypártokkal.

– Önök azzá váltak, aminek az elpusztítására felesküdtek, elárulták a rendszerváltást – jelentette ki Gelencsér, aki a jelek szerint a kelleténél komolyabban vette a viccesnek szánt kiszólást. A Momentum elnöke szerint ugyanis a szakszolgálatoknak lenne érdemes ellenőriznie, vannak-e Fidesz-ügynökök.

– Főállás vagy mellékállás-e a Fidesz-ügynöki pozíció? Katáznak-e, 25 éves kora alatt adómentes-e? Közpénzből finanszírozzák-e az ügynökeiket? – szegezte a kérdéseket a kormánynak Gelencsér, aki hozzászólása végén az ügynökaktákra is kitér, amit szerinte a Fidesz nem akar nyilvánosságra hozni. 

Útkeresésben van a Momentum, segítünk nekik, amiben tudunk

– vonta le a következtetést a zavaros felszólalás alapján a kormány nevében válaszoló Fürjes Balázs. A Miniszterelnökség államtitkára szerint érthető, hogy nehéz helyzetben van a párt. 

– A magyar politikába 2017-ben érkeztek, akkor minden koalíciót elutasítottak a régi baloldallal. Gyurcsány Ferencről azt mondta Fekete-Győr András, akkori pártelnök, hogy eltakarodhatna a közéletből. Azzal érkeztek a politikába, hogy leváltják a régi baloldalt, de ehhez lépest önállóan a parlamentbe se tudtak bejutni, csak Gyurcsány hátán – idézte fel Fürjes Balázs.

Az államtitkár szerint az önfeladás és a meghasonlás nehéz lelki helyzetet teremt, de ezen nem tud segíteni a kormány. 

– Ha ki tudnak lépni a Gyurcsány-gyámság alól – még elég fiatalok –, akkor talán lehet politikai jövőjük

– mutatott rá Fürjes. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.