idezojelek

Leárnyékolt szövegek

Videóüzenetet intézett a nemzethez a köztársaság emléknapja alkalmából a minap Dobrev Klára.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Videóüzenetet intézett a nemzethez a köztársaság emléknapja alkalmából a minap Dobrev Klára árnyékminiszterelnök, szemkilövőhegyi lakos. Fehérek közt egy füllentős európai. Ütősre tervezett szózatából idézek: „Hetvenhét évvel ezelőtt Magyarország kikiáltotta a második köztársaságot. Ez a nagyszerű esemény azonban csak rövid életű szabadságot hozott […], mert a kommunista diktatúra pár év alatt kiüresítette, névlegessé tette a köztársaság intézményeit.” Klára asszonyt elkeseríti, hogy az elmúlt tizenkét évben megismétlődni látszik a történelem. Újra egyetlen párt és annak vezére akarja rákényszeríteni akaratát a magyar emberekre. „Ismét megszállták a köztársaság független intézményeit, ismét korlátlan és leválthatatlan hatalmat építettek” – állapítja meg az árnyékasszony, aki azonban biztos abban, hogy a köztársaság szellemét addig nem ölhetik meg, amíg a magyarok őrzik az igazi szabadság emlékét. „Annak emlékét, amikor úgy döntöttek […], a saját kezükbe veszik a sorsuk irányítását.”

Meséljen, hogyan döntöttek a magyar emberek, Klárika? Emlékszik a négyszer kétharmadra? A DK nagyasszonya nem először mond épületes marhaságokat. Pár napja a budapesti gettó felszabadulásának évfordulóján is szenvedélyes bejegyzést tett közzé, azt javasolta: „Soha többé rasszizmust!” Ezzel természetesen egyetértünk, csak az nem világos, hogy ebben az esetben a DK miért ölel a keblére olyan pártot, amelynek tagjai zsidólistáznak, judapesteznek meg Duna-parti cipőkbe köpködnek? Meg az sem egészen tiszta, hogy Klárika miért egy zsidóktól lenyúlt rózsadombi villából nyomja ezt a gettós szöveget.

A brüsszeli korrupciós trükkökről is lesz Dobrev-szózat?

Borítókép: Dobrev Klára (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.