Aubameyang stílusosan reagált arra, hogy kirúgták a Chelsea-től

Pierre-Emerick Aubameyangot nem különösebben viseli meg, hogy a Chelsea-nél is kitelt a becsülete. A gaboni csatár családi körben stílusosan reagált a döntésre, s a legfrissebb hír szerint a tengerentúli ligában, az MLS-ben folytatja.

Magyar Nemzet
2023. 02. 07. 7:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kevés labdarúgónak áldozik le olyan gyorsasággal a pályafutása, mint Pierre-Emerick Aubameyangé. Öt éve az összes nagy klub sorban állt érte, amikor a Dortmund végre hajlandó volt eladni a roppant gólerős csatárt, aki a német csapatban eltöltött öt év alatt 144 meccsen 98 gólt szerzett. Az akkor közel sem erős Arsenal lett a befutó, s Aubameyang ott is folytatta a gólgyártást, három és fél idény alatt 128 meccsen 68 találat volt a termése. 

Egy éve; 2022 telén az akkor válságos időket élő Barcelona szerződtette, s a tavasszal 18 meccsen szerzett 11 gólra sem lehet panasz. A Chelsea-nél is úgy gondolhatták, még mindig van fantázia a gaboni csatárban, igaz, csupán 12 millió euróért tudták megkaparintani. A Londonban eltöltött fél év már messze nem volt vidám, Aubameyang kiszorult a kezdő tizenegyből, s 17 tétmérkőzésen mindössze háromszor volt eredményes.

A téli költekezés – a Chelsea 329 millió eurót fizetett új játékosokért – már rosszat sejtetett, s február harmadikán érte a csapás a támadót: a Chelsea kihagyja őt a Bajnokok Ligája keretéből. (A londoniak Aubameyang korábbi csapatával, a Dortmunddal találkoznak a nyolcaddöntőben.)

 

Egy nap múlva még nem hivatalosan ki is tudódott, hogy Aubameyang távozhat a Chelsea-től, amire ő a családja körében a következőképpen reagált. Elnyiszálták a torkát…

A csatár 33 évesen persze még nem akarja lezárni a karrierjét. A spanyol Relevo értesülései szerint az MLS bajnoka, a Los Angeles érdeklődik Aubameyang iránt. A Goal.com részletekkel is szolgált: a kaliforniai együttes kölcsönvenné a gaboni csatárt.

Nem ez lenne az első alkalom, hogy a Los Angeles-i gárda világklasszis futballistát igazol Európából. Gareth Bale néhány hete éppen az LA FC-ből vonult vissza, Giorgio Chiellini pedig még mindig a csapat tagja.

Borítókép: Pierre-Emerick Aubameyang a Chelsea-ben többnyire csere volt (Fotó: Twitter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.