Orbán Balázs választ adott a svéd miniszterelnök kérdésére

A miniszterelnök politikai igazgatója több svéd magasrangú politikustól származó idézettel mutatott rá arra, hogy mi hazánk problémája.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2023. 03. 23. 20:00
null

A miniszterelnök politikai igazgatója több svéd magasrangú politikustól származó idézettel mutatott rá arra, hogy mi hazánk problémája.

Ulf Kristersson svéd miniszterelnök nem érti, hogy Magyarország miért döntött úgy, hogy különválasztja Svédország és Finnország NATO-csatlakozási kérelmét, és csak utóbbit hagyja jóvá. Válaszul Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója több svéd magasrangú politikustól származó idézettel mutatott rá a közösségi oldalán arra, hogy tulajdonképpen mi is hazánk problémája.

Mint írta, Ulf Kristersson, a Mérsékelt Párt akkori vezetője, jelenleg miniszterelnök 2021 márciusában arról beszélt, hogy 

az EU számára a munka nagy részét továbbra is Magyarország fejlődésének megtörése, a magyar kormányra való nyomásgyakorlás és az egyre erősödő ellenzék támogatása jelenti.

Néhány hónappal később Jessika Roswall, a Mérsékelt Párt akkori uniós szóvivője, jelenleg EU-s ügyekért felelős miniszter pedig ekképpen fogalmazott: 

Most az EU egyértelmű fellépésére van szükség, és arra, hogy az új kondicionalitási mechanizmus leállítsa a Magyarországnak történő kifizetéseket.

De ide sorolható Johan Pehrson, a Liberálisok Párt akkori vezetőjének, jelenleg foglalkoztatási és integrációs miniszternek a 2022 májusában elhangzott mondata is, aki szerint

Magyarország idegengyűlölő és nacionalista kormánya továbbra is megsérti a jogállamiság elvét, és lemond Ukrajna támogatásáról.

Borítókép: Orbán Balázs (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.