Túlélték a banánméretű csodafiúk a szülést, akik kevesebbet nyomtak, mint egy zacskó cukor

Életben maradtak az aprócska ikrek, akiknek születésükkor olyan vékony volt a bőrük, mint a papír.

Magyar Nemzet
Forrás: Mirror2023. 05. 29. 10:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Toni Lacey „csodafiúknak” nevezte ikerfiait, akik egy vetélés után születtek, és annak ellenére is életben maradtak, hogy 25 hetes korukban jöttek világra, és kevesebbet nyomtak, mint egy zacskó cukor, és olyan hosszúságúak voltak, mint egy banán – írja a Mirror

Toni Lacey a Mirrornak elmondta, hogy tavaly júliusban egy vetélés okozott neki nagy fájdalmat, nehéz időszakon ment keresztül, ezért nagyon boldog volt, amikor néhány hónappal később felfedezte, hogy ismét ikrekkel terhes. A négygyermekes anyuka „tökéletes” várandósságot élt meg mindaddig, amíg január 13-án egy rutinvizsgálat során méhszájsebet diagnosztizáltak nála.

Ez egy ritka, de életveszélyes szövődmény, amely a terhességek kevesebb mint egy százalékánál fordul elő, amikor a nők méhfala felszakad. A 27 éves nő három hétig volt kórházban, mire Arley Bowles 1,5 font, azaz 0,68 kg, testvére, Ayden pedig 1,6 font, 0,73 kilogrammal megszületett – mindketten kevesebbek voltak, mint egy kiló kenyér. A fiúk olyan aprók voltak, hogy az egész kezük túl kicsi volt ahhoz, hogy az apjuk, Ryan Bowles ujját is teljesen átfogják.

Toni azt is elmondta, hogy három hónapos korukig semmilyen ruha nem volt jó rájuk. A világra jövetelük óta a dolgok korántsem mentek simán, mivel a kis Arley-nál nekrotizáló enterokolitiszt diagnosztizáltak, amely egy olyan súlyos betegség, amiben a bélben lévő szövetek begyulladnak, és mindössze négynapos korában meg kellett őt műteni. Ayden agyában négyes fokozatú vérzés volt, és most várják, hogy kiderüljön, milyen mértékű kárt okozott.

Miután közölték vele, hogy a fiai talán nem élik túl, Toni nemrég ünnepelte, hogy május 13-án betöltötték a századik napjukat, és alig várja, hogy végre hazavihesse őket. A norfolki Great Yarmouthban élő Toni elmondta: „Ők az én csodababáim, és az én szivárványbabáim, mert a vetélésem után születtek meg.”

„Az orvos azt mondta, hogy annyira kicsik, hogy a bőrük szó szerint olyan, mint a papír. Amikor megszülettek, műanyag zacskókba kellett őket tenniük, hogy melegen tartsák őket. Kevesebbet nyomtak, mint egy zacskó cukor, és körülbelül olyan hosszúak voltak, mint egy banán. Nem volt szabad ruhát viselniük, amikor az inkubátorban voltak, csak muszlinruhában voltak” – mesélte a lapnak az édesanya.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.