2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

A DK kivételével az ellenzéki pártok is megemlékeztek

A DK kivételével a kormány- és az ellenzéki pártok is megemlékeztek idén a nemzeti összetartozás napjáról. Az MSZP pártigazgatója úgy fogalmazott: a hazaszeretetből nem szabad pártpolitikai kérdést csinálni. Gyurcsány felesége ma egy mellrák elleni sétán vett részt, minthogy emlékezzen a magyarság legnagyobb tragédiájára.

  • A DK kivételével az ellenzéki pártok is megemlékeztek

„Nekünk magyarnak lenni természetes, legtöbbünk erről még soha nem gondolkodott el.” Ezek egy 7. osztályos tanuló gondolatai a nemzeti összetartozás napjáról.

Ezekkel a sorokkal emlékezett meg Szentkirályi Alexandra a trianoni békediktátum aláírásának napjáról.

,A nemzetromboló Gyurcsány-Bajnay korszakot követően a nemzeti összetartozás napja azonban mégsem a tragédiára irányítja a figyelmet, hanem a Kárpát-medencében élő magyarság akarására és együvé tartozására.

- fogalmazott KDNP frakcióvezetője közleményében. Simicskó István szerint a nemzeti összetartozás napja rávilágít arra, hogy milyen fontos megőrizni a nemzeti egységet és magyarságunkat.

103 évvel ezelőtt a trianoni döntés a fájdalmában egységesítette a nemzetet.

Karácsony Gergely videóüzenetben foglalta össze gondolatait a több mint 100 évvel ezelőtt történt nemzeti tragédiával kapcsolatban. A főpolgármester szerint sosem lehet vita tárgya, hogy ki tartozik a magyar nemzethez.

,,Egy nemzet akkor lehet sikeres, ha sorsfordító kérdésekben nem megosztott.”

Az MSZP pártigazgatója pedig videóüzenetében arra mutatott rá, hogy a hazaszeretetből nem szabad pártpolitikai kérdést csinálni.

Az ellenzéki pártok közül már hagyományszerűen egyedül a DK nem emlékezett meg a nemzeti összetartozás napján. Gyurcsány Ferenc egyetlen sort sem írt a határon túli magyarokhoz. Dobrev Klára pedig inkább egy mellrák elleni sétán vett részt Ráczné Földi Judit és Bősz Anett társaságában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!