2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Sport

Szegedi győzelmével négy év után újra bajnok a Veszprém

A Veszprém négy év után ismét bajnok lett a férfi kézilabda NB I-ben, mivel péntek este 31-27-re győzött a Szeged otthonában a döntő harmadik mérkőzésén.

  • Szegedi győzelmével négy év után újra bajnok a Veszprém

A finálé első és második meccsén hazai siker született: egy héttel ezelőtt a Szeged 31-25-re, hétfőn a Veszprém 34-27-re nyert.

A hazai élvonalban a 2016/17-es szezon óta mindig az a csapat nyeri a döntőt, amelyik pályahátrányban van, és ez a sorozat most sem szakadt meg. A bakonyiak 27. alkalommal lettek aranyérmesek, és 2019 után bizonyultak ismét a szezon legjobbjának.

Eredmény, döntő, 3. mérkőzés:

OTP Bank-Pick Szeged - Telekom Veszprém 27-31 (14-12)

-----------------------------------------------------

lövések/gólok: 42/27, illetve 43/31

gólok hétméteresből: 4/4, illetve 4/3

kiállítások: 0, illetve 8 perc

A párharc végeredménye: 2-1, a Veszprém javára.

A hazaiaktól Bogdan Radivojevic, Sebastian Frimmel és Luka Stepancic, a vendégektől Omar Jahja hiányzott az idény utolsó mérkőzésén.

A bakonyiak az előző meccsen bevált felállásban kezdtek, és ezúttal is gyorsan elléptek ellenfelüktől. A csongrádiak távozó vezetőedzője, Juan Carlos Pastor a tizedik percben időt kért (2-6), csapata pedig a folytatásban meg tudta törni a vendégek lendületét, de ehhez három veszprémi kiállítás is hozzájárult (8-9). A 22. percben először vezettek a szegediek (11-10), ez a döntő második mérkőzésén egyszer sem sikerült nekik. A házigazdák után a vendégek is kapust cseréltek, de előbbieknek jött be inkább a váltás, mivel a klubtól távozó Mirko Alilovic bravúros védéseket mutatott be. Előbb az eredményjelző hibája, majd egy videobírós ellenőrzés miatt állt a játék a hajrában, így az első félidő szokatlanul hosszú ideig, 47 percig tartott, és a szünetben két találattal jobban állt a Szeged.

A második felvonás elején már négy gól is volt a különbség, ám nyolc percen belül egyenlített a Magyar Kupa-győztes Veszprém, sőt, csakhamar ismét vezetett (18-19). A sok szabálytalanság és reklamálás miatt rendkívül töredezett volt a játék, ehhez a bakonyiak alkalmazkodtak jobban, és egy 4-0-s sorozat végén már 21-18-as előnyben voltak. Mikita Vajlupov bravúros megoldásával, látványos góljával eldőlt a finálé, mert bár a Szeged megpróbálkozott a létszámfölényes támadójátékkal, Vladimir Cupara a veszprémi kapuból az üresen hagyott hazai hálóba lőtt. Ekkor még 12 perc volt hátra, ám a csongrádiakon a zavaró védekezés alkalmazása és a kapusvisszacsere sem segített.

Mikita Vajlupov kilenc, a távozó csapatkapitány Rasmus Lauge Schmidt és Bjarki Már Elísson hat-hat góllal, Vladimir Cupara öt, Rodrigo Corrales két védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Alexander Blonz hat, Mario Sostaric öt, Imanol Garciandía négy gólt lőtt, Mirko Alilovic hat, Mikler Roland egy lövést védett.

A két csapat 191. egymás elleni mérkőzésén 54 szegedi siker és 7 döntetlen mellett ez volt a 130. veszprémi győzelem.

 

Borítókép: A szegedi Rosta Miklós (b) és Mikler Roland (j), valamint a veszprémi Mikita Vailupau a férfi kézilabda NB I döntőjének harmadik találkozóján játszott OTP Bank-Pick Szeged - Telekom Veszprém mérkőzésen a szegedi Pick Arénában 2023. június 9-én.

MTI/Ujvári Sándor

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Már érik a szamóca, jó termés várható

Már érik a szamóca, jó termés várható

A fűtött és fűtetlen fóliasátrakban már érik a magyar szamóca, május elején a szabadföldi ültetvényeken is megkezdődhet a szüret. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) csütörtökön kiadott körképe szerint az idén kiegyensúlyozott termés várható.
13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

Egy baranyai lakásotthon nevelője tett bejelentést a rendőrségen április 21-én arról, hogy egyik neveltjük az előző éjszakát egy ismeretlen férfival Baranyajenőn töltötte. A 13 éves lány elmondása szerint akarata ellenére a férfi fogdosta és szexuálisan molesztálta őt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!