Tragédia: váratlanul elhunyt párját gyászolja a klasszis teniszező

Negyvenkét éves korában váratlanul elhunyt Konsztantin Kolcov, aki a 2000-es években néhány idényen keresztül a Pittsburgh Penguins csapatát erősítette az NHL-ben. A korábbi jégkorongozót párja, a kétszeres Australian Open-győztes teniszező, Arina Szabalenka is gyászolja.

2024. 03. 19. 8:50
Arina Szabalenka Konsztantin Kolcov
Fotó: Instagram/Aryna Sabalenka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokkoló hír érkezett Miamiból: elhunyt a floridai WTA 1000-es tenisztornára készülő Arina Szabalenka párja, Konsztantin Kolcov. A korábbi fehérorosz jégkorongozó mindössze negyvenkét éves volt.

Pittsburgh Penguins v Buffalo Sabres
Konsztantin Kolcov Arina Szabalenka
Konsztantin Kolcov a Pittsburgh Penguins mezében (Fotó: Getty Images via AFP/Rick Stewart)

Kolcov a 2000-es években több idényben is szerepelt a Pittsburgh Steelers színeiben az NHL-ben, és tagja volt a 2002-es téli olimpián elődöntőbe jutott fehérorosz válogatottnak. 2016-os visszavonulása után edző lett, halálhírét korábbi csapata, a KHL-ben szereplő Szalavat Julajev Ufa is megerősítette.

Kolcov 2021 óta alkotott egy párt honfitársával, a huszonöt éves Arina Szabalenkával, aki tavaly és idén is megnyerte az Australian Opent.

Szabalenka hétfőn még Kolcovval közös Instagram-sztorit osztott meg követőivel Miamiból, ahol a korábbi jégkorongozó elhunyt.

A miami rendőrség első jelentése alapján Kolcov öngyilkosságot követett el, leugrott a teraszról.

Szabalenka a tragédia ellenére elindult a miami versenyen, viszont az egyébként kötelező sajtótájékoztatókon nem vesz részt.

Borítókép: Kolcov és Szabalenka (Forrás: Instagram/Aryna Sabalenka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.