Lengyel László a fideszes szavazókat pocskondiázta a Népszavában

Lengyel László egy cikkben levezeti, hogy a fideszeseknek nincs családjuk, nincsenek barátaik, csak érdekkapcsolataik – hívta fel a figyelmet a Mandiner a jogász-közgazdász Népszavában megjelent gondolataira.

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner2022. 06. 25. 12:36
null
Budapest, 2022. április 4. Gyõztünk tábla a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyûlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lengyel László egy cikkben levezeti, hogy a fideszeseknek nincs családjuk, nincsenek barátaik, csak érdekkapcsolataik – hívta fel a figyelmet a Mandiner a jogász-közgazdász Népszavában megjelent gondolataira.  

Mint írják: Lengyel László a Népszava nyomtatott kiadásába írt egy publicisztikát a fideszes választókról. A szerző az írásában levezette, hogy a fideszeseknek nincs családjuk, nincsenek barátaik, csak érdekkapcsolataik. A jogász-közgazdász úgy fogalmazott:

a Homo orbanicusnak nincs családja, csak hasznos és haszontalan rokonai, nincsenek barátai, csak cimborái. Megtanulták, az egyik ember (ki)használja a másikat, nem bízik senkiben, és benne se bízik senki
Lengyel levezette továbbá, hogy „a többség ma orbáni ember”, akik pedig a Homo kadaricus leszármazottai: „szüleid és nagyszüleid egy kádári konszolidációs többségben alakították ki magukat, gyártották le őket Homo kadaricusszá”.

A Mandiner cikkében rámutat: nehéz nem a fideszes szavazókra gondolni, hiszen Lengyel László nagyon nagy valószínűséggel a mostani politikai többséget nevezi Homo orbanicusnak. A jelenlegi többséget pedig a 2022-es választások eredményei után nehéz nem a fideszes szavazókkal azonosítani, ugyanis a kormánykoalíció 54 százalékos abszolút többséget szerzett április harmadikán.

 

Borítókép: Győztünk tábla a Fidesz–KDNP eredményváró rendezvényén 2022. április 3-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.