idezojelek

„Fordítva ül a vízilovon”

Életvezetési tanácsokkal állt elő a minap Tüttő Kata. Nem kellett volna.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Életvezetési tanácsokkal állt elő a minap Tüttő Kata. Nem kellett volna. Budapest MSZP-s vice-főpolgármestere arról győzködte a lakosságot, hogy hűtsenek, fűtsenek, főzzenek és autózzanak kevesebbet, így ugyanis nem fogyasztanak annyi energiát. (Ráadásul ez nemcsak a növekvő energiaárak, hanem a béke kérdését is megoldhatja: ha Európa kevesebb energiát vásárol Oroszországtól, akkor a háború hamarabb véget ér, magyarázta a stratéga.)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kata asszony változtatásokat vár el a főváros közönségétől. Sőt, egy brüsszeli fórumon veretes beszédet mondott spórolási témában, és jelezte: Budapest is csatlakozik a Városok energiatakarékossági sprintje elnevezésű kezdeményezéshez. Miután az európai uniós indítványban egyebek mellett autómentes övezetek és napok is szerepeltek, azonmód felszólította a budapestieket, kevesebbet autózzanak, ellenkező esetben nem tarthatók a brüsszeli zöldvállalások. (Hát aztán? – P. Gy.)

Abban nem vagyok biztos, hogy épp a hivalkodó tengeri műlovarnőnek kellett-e bejelentenie a Városháza vezérkarának elvárásait a fővárosiak felé. A hozzászólásokból is erre lehet következtetni – zömük határozottan kilógna polgári napilapunk nyelvezetéből. Alább a kivételekből szemezgetek: „Fordítva ül a vízilovon, kiskezitcsókolom. Elvárások helyett inkább szolgálni kellene a budapestieket. Már csak azért is, mert ezért kapják a ménkű pénzeket.”, „Változtatásokat várnak el a polgároktól? Kezdjék magukon!”, „Kedves Kata! Európaizás helyett ellovagolhatna maga a (törlés) naplementébe!” Egyikükkel sem tudnék vitába szállni.

Borítókép: Tüttő Kata (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.