Közélet

Steven Seagal a Donbaszban forgat dokumentumfilmet a háborúról

A volt akciósztár, Steven Seagal híresen jó viszonyban van Vlagyimir Putyinnal.

Steven Seagal dokumentumfilmet forgat a donbászi fejleményekről – mondta Denis Pushilin, a Donyecki Népköztársaság (DPR) nevű szakadár állam vezetője kedden, miután találkozott a színésszel.

„Steven Seagal dokumentumfilmet készít a donbászi háborúról. Ma hadifoglyokkal beszélt a jelenovkai fogolytáborban. Néhány rab a közelmúltban meghalt az ukrán csapatok célzott rakétacsapása következtében”

– írta Pushilin a Telegram-csatornáján még kedden.

Actor Steven Seagal Visits Russia On The Invite Of Vladimir Putin
Fotó: Sasha Mordovets / GettyImages

A TASZSZ orosz hírügynökség szerint az egykori akciósztár megjegyezte, hogy azoknak, akik a médiában a konfliktusról beszélnek, 98 százaléka még soha nem járt a helyszínen, „a világ ezért nem tudja az igazságot”. 

Meg akarja változtatni a háborúhoz való hozzáállást

– jegyezte meg szakadár állam vezetője, hozzátéve, hogy ez nem könnyű feladat, és sok sikert kívánt a színésznek. 

Az Orosz Liberális Demokrata Párt (LDPR) sajtószolgálata korábban azt közölte, hogy Seagal Donbászban járt a párt vezetőjével, Leonyid Szluckijjal, aki egyben az Orosz Állami Duma (a parlament alsóháza) nemzetközi bizottságának az elnöke is.

Korábban a VG megírta, hogy Seagal 2016-ban orosz állampolgárságot kapott, tevékenységét a kulturális és a művészetek terén való együttműködés, valamint a nyilvánossággal és az ifjúsággal való kapcsolattartás terén fogja kifejteni munkáját. Humanitárius ügyekben közvetítő különmegbízott lesz Oroszország és az Egyesült Államok között. 

A Buzzfeed News szerint a Moszkvában a 90-es évek eleje óta gyakran felbukkanó Seagal – aki a Kalasnyikov gépkarabélyok reklámarcaként is szóba került – kiváló személyes kapcsolatokat ápolt Dmitrij Rogozin volt miniszterelnök-helyettessel, de jó viszonyban áll a Putyin személyes ukrajnai közvetítőjének tekintett Viktor Medvedcsuk üzletemberrel, Ramzan Kadirov csecsen és Kirszan Iljumzsinov volt kalmük vezetővel, valamint más, az orosz elnökhöz közel álló kulcsszereplőkkel is. 

Sean Penn is Ukrajnában járt, dokumentumfilmet forgatott az orosz invázióról

Az Oscar-díjas filmes színész és rendező korábban hónapokon keresztül járt Ukrajnába, egészen a háború első napjaiban ott tartózkodott, és felvételeket készített az ukrán elnök és a hadsereg mindennapjairól egy készülő dokumentumfilmhez.  

 

 

Ukrajna Vlagyimir Putyin Donbasz Steven Segal
Kapcsolódó cikkek