Betiltanák a házasságon kívüli szexet Indonéziában

2022. december 02. 22:35

Egy évig terjedő szabadságvesztéssel is járhat a házasságon kívüli szeretkezés.

2022. december 02. 22:35
null

Az indonéz parlament várhatóan még ebben a hónapban elfogad egy új törvényt, amely a házasságon kívüli szexet egy évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti – számol be a BBC.

Bambang Wuryanto, a tervezet kidolgozásában részt vevő politikus szerint a jogszabályt már a jövő héten elfogadhatják.

A portál megjegyzi, a törvény az indonéz állampolgárokra és a külföldiekre egyaránt vonatkozna. A házasságtörésért járó büntetés viszont csak akkor léphet életbe, ha vannak olyan felek, akik panaszt tesznek a hatóságoknál. 

Házasok esetében a feljelentésre jogosult fél az „elkövető” férje vagy felesége. A törvény azt is lehetővé teszi, hogy a nem házasok szülei feljelentést tegyenek a szeretkezés miatt.

A jogszabály szerint a házasság előtti élettársi kapcsolat is tilos lesz, az elítéltek hat hónapos börtönbüntetésre számíthatnak.

Fotó: SONNY TUMBELAKA / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2022. december 03. 11:32
Minden helyiségben kamera? Hogy megy ez a valóságban, besúgassal?
pepita
2022. december 03. 11:19
Ez eddig rendben is volna,de akkor emeljék meg a feleségül vehető nők számát!! Esetleg tegyék lehetővé,hogy egy nőt több férfi is feleségül vehessen. Az egér is megun mindig egy lukacskába járni.
Lord Vader
2022. december 03. 08:52
Legalább kevesebb lesz a ribanc, akik 15 éves korukra több faszt fogtak, mint ajtókilincset.
Selamat
2022. december 03. 08:50
Mikor ott éltünk alig létezett 2-4 feleségtársas házasság. Most majd jól felszaporodik a számuk. Ami azt jelenti, egyszerre több család fog elszegényedni. Szerintem ezek, meg az ilyen intézkedések az esze-és agyament nyugati viselkedés ellen születnek meg. Gyakorlatilag a nyugati végtelen erőszak radikalizál minden olyan országot, ahol tőlük másként gondolkodnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik