Az amerikai külügy megvédte a magyar kormánynak beszóló nagykövetét

2023. február 03. 15:09

Pressman nagykövet azért van ott Budapesten, hogy képviselje az érdekeinket, az értékeinket – számol be az Euronews Ned Price kijelentéséről.

2023. február 03. 15:09
null

Megvédte budapesti nagykövetét az amerikai külügyminisztérium, miután Szijjártó Péter magyar belügynek nevezte a kormány hozzáállását az ukrajnai háborúhoz és Oroszországhoz, és megjegyzést tett David Pressmanra, aki kritizálta azt – számol be az Euronews. De a csörte ezt követően is folytatódott.

A portál idézi az amerikai amerikai külügyi szóvivőt. „Magyarország fontos NATO-szövetségesünk. Ez nem jelenti azt , hogy minden kérdésben egy véleményen vagyunk. Természetesen sok olyan kérdés van, ahol valóban eltérnek a nézeteink, vagy egyszerűen csak nem értünk egyet. Pressman nagykövet azért van ott Budapesten, hogy képviselje az érdekeinket, az értékeinket. Amikor vannak nézeteltéréseink, ő ezt közvetíteni tudja magyar szövetségeseink felé”  – fogalmazott Ned Price.

Nyitókép: Ned Price/YouTube, Képernyőfotó

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 263 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Batman007
2023. február 05. 20:54
A diplomáciai kapcsolatokról Bécsben, 1961. április 18-án aláírt nemzetközi szerződés 41. Cikk 1. Kiváltságainak és mentességeinek sérelme nélkül kötelessége e kiváltságokban és mentességekben részesülő minden személynek, hogy tiszteletben tartsa a fogadó állam törvényeit és más jogszabályait. Ugyancsak kötelessége, hogy tartózkodjék a fogadó állam belügyeibe való beavatkozástól.
Reszelő Aladár
2023. február 05. 07:51
A présember azért van itt, hogy felügyelje, hogy megfelelünk-e az az USA által meghatározott közös értékeknek és valóban megfelelően cselekszünk-e az USA által megfogalmazott közös érdekeknek. Az USA hadserege pedig azért van, hogy mindenki könnyebben a magáénak érezhesse ezen értékeket és érdekeket. Ugyanakkor itt van egy kisebb rés, miszerint egy NATO tagot nem lehet csak úgy demokráciává bombázni.
Zétqró kalapincs
2023. február 05. 04:36
Ideje lenne egy jó kis titkosszolgálati akciósorozatot levezényelni náluk otthon, hogy azzal foglalkozzanak, ne mindig a más faxával.... A kínaiak már elkezdték...
TMATMA
2023. február 05. 00:06
Öröm ezt olvasni. Megjegyzem, mi magyarok azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne. Hol másutt mint ahol élünk? Ha ez így van, akkor meg azért vagyunk otthon mert képviseljük érdekeinket és értékeinket. Ehhez a Pressmann már nem is kell. Mehet haza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik