2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Évtizedekre kitiltották a PSV-stadionból a kapust megtámadó szurkolót

Negyven évre kitiltották a Philips Stadionból azt a holland szurkolót, aki a PSV Eindhoven-Sevilla labdarúgó Európa-liga-mérkőzésen megtámadta a vendégek kapusát, Marko Dmitrovicot.

  • Évtizedekre kitiltották a PSV-stadionból a kapust megtámadó szurkolót

A február 23-án játszott meccsen a sötét dzsekis, kapucnis férfi a rendes játékidő hosszabbításában futott a játéktérre, rárontott a 31 éves szerb futballistára, ököllel az arcába csapott, ő azonban megvédte magát, leteperte támadóját, és addig a földön tartotta, amíg a többi játékos odaért, majd végül a biztonságiak is megérkeztek. A hálóőr, aki 2013 és 2015 között az Újpestben szerepelt, nem sérült meg.

A húszéves támadó korábban már két rendbontásban is részt vett, ezért a holland szövetség, valamint a helyi hatóságok is kitiltották a stadionból. Ennek ellenére ott volt a találkozón - egy barátja vásárolta neki a jegyet -, és alkoholos befolyásoltság alatt követte el tettét.

A férfit március 8-án három hónap börtönbüntetésre ítélték, az Európai Labdarúgó Szövetség pedig fegyelmi eljárást indított az ügyben. Utóbbi kapcsán a PSV most közölte: eljárást indítanak a férfival szemben, hogy az általa okozott károk megtérüljenek.

A mérkőzést az eindhoveniek nyerték 2-0-ra, de 3-2-es összesítéssel a spanyolok jutottak a nyolcaddöntőbe.

BORÍTÓKÉP: Photo Prestige/Soccrates/Getty Images

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!