idezojelek

Egy nagy nevettető

Újra csörgősipkát húzott a saját fejére a magát államférfiként aposztrofáló Gelencsér Ferenc.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Teknős Miklós

Újra csörgősipkát húzott a saját fejére a magát államférfiként aposztrofáló Gelencsér Ferenc. Lassan már le sem kéne vennie.

Szerda óta a túlmozgásos emberen röhög az internet népe. Történt, hogy a karmelitánál menetrend szerint építési kordont bontó momentumos ifjak mellett megjelent az épületből távozó Fónagy János, nyomában a Telex agilis munkatársával („Elmondaná, államtitkár úr, mi a véleménye? Stb.”) Ám nála is agilisabb volt Gelencsér, valami feliratos táblát próbált erőnek erejével Fónagy markába nyomni. Az államtitkár felismerte: „Jaj, de régen láttalak! Jaj, de szorgalmas vagy!” Szusszanásnyi szünet után (némi intim motívummal): – Ahelyett, hogy kapálnál, […], itt szaladgálsz?”

Még el sem ült az obligát derű, a padlóra küldött Gelencsér exkuzálni próbálta magát. Ütősnek szánt beírását azzal kezdte, szerinte Fónagy se sokat kapált mostanában. Majd jöttek a leleplező sorok… „Miközben a propagandisták kordon mögé bújva járkálhatnak eligazításra, és kivételes pénzeket zsebelnek be a magyarság megosztásáért, addig a tisztességes újságírókkal szóba sem állnak az állampárt tagjai. A mai kordonbontással erre a visszásságra is fel kívántuk hívni a figyelmet” – írta a kistérségi államférfi. (Egy kommentelő: „Figyu! ­Miért nem Tordai illegális házát bontjátok?”)

Eddigi munkásságát szemlélve Gelencsér Ferenc nem tülekedett, amikor az észt porciózták. Ráadásul párttársaihoz hasonlóan ő is súlyos Orbán-fóbiában szenved. Legutóbb sárkányölő Szent Györgyhöz hasonlította a kormányfőt, aki – végezvén a fenevaddal – nem tud mit kezdeni magával. „Sárkányra van szüksége” – kacarászta a jópofa Laci. Nem irigylem a kezelőorvosát.

Borítókép: Gelencsér Ferenc a Momentum elnöke (Fotó: Teknős Miklós)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Uniformizált, szervetlen épületek árasztották el a világot

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.