idezojelek

Nem unják

Minél kevésbé képzett a magyar társadalom, annál többen szavaznak a Fideszre, nyilatkozta Bojár Gábor liberális megmondóember a minap.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Kovács Attila

Minél kevésbé képzett a magyar társadalom, annál többen szavaznak a Fideszre, nyilatkozta Bojár Gábor liberális megmondóember minap a Hírklikknek. Csak a szokásos.

„Orbán Viktornak abszolút tudatos stratégiája az oktatás lezüllesztése – folytatódik a szózat. – Tudatosan rontják el a pedagóguspálya vonzerejét. Azért, hogy a tehetségek ne menjenek el pedagógusnak. […] Ahogy megyünk lefelé a képzettségi szinten, egyértelmű a kormánypárti szavazók növekvő aránya […], a választás megnyerésének fő stratégiája a Fidesz részéről az oktatás tudatos lezüllesztése. Mert minél kevésbé képzett a magyar társadalom, annál többen fognak a Fideszre szavazni.”

Bojár javaslata: kormányt kellene váltani.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aki nem úgy látja a világot, mint én, az egy buta proli – sugallja a kevély interjúalany, akinek korábbi sajtószereplését is végigkísérte a nemzeti szavazótábor mérhetetlen lenézése. Az az öntelt, arrogáns gőg dől belőle, amelynek láttán, hallatán a legjámborabb embernek hányingere támad. „No ezért kaptátok a legutóbbi kétharmados zakót is – írja egy hozzászóló –, Márki-Zay ugyanígy beszélt a Fidesz-szavazókról.” Egy másik már előre derül: „Nyugodtan nyomjátok csak ezt az ostoba, lenéző és hazug propagandát a képzetlen jobboldali szavazókról. Meg sem fogtok állni a 2026-os négyötödös Fidesz-győzelemig!”

Én valahogy úgy vagyok ezekkel a lefitymálós Bojár emberekkel, hogy hagyni kellene őket. Állampolgári jogon ostobák. Épp e bigott „bölcsek” intellektuális képességeit kellene megvizsgálni, hiszen nem fogják fel, csökönyösen ismételgetett aljasságaikkal csak lövik az öngólokat.

Nekünk tetszik.

Borítókép: Bojár Gábor (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.