Négyen sérültek meg egy budapesti házfalomlás során + galéria, videó

Négyen sérültek meg hétfő délelőtt Budapest VI. kerületében, ahol leomlott egy ház felső emeletének egy része – mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

Forrás: MTI2022. 06. 27. 12:28
null
Homlokzati fal dőlt az utcára és parkoló autókra Budapest belvárosában Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csécsi Soma az M1 híradójának telefonon azt mondta, a Jókai utcai épület előtt tartózkodó emberek sérültek meg a balesetben. Hozzátette, a mentési munkálatok jelenleg is tartanak, a katasztrófavédelem munkatársai dolgoznak a helyszínen. A rendőrség lezárta a Jókai utcát a Dessewffy utca és az Aradi utca között – tájékoztatott a szóvivő.

Közölte azt is, hogy a VI. kerületi rendőrkapitányság nyomozást indított foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Erkély- és faldarabok hullottak alá

Szinte teljesen leomlott hétfő délelőtt Budapesten a Jókai és az Aradi utca sarkán található épület teteje és az utca felé kilógó párkányzata, sőt a törmelék erkélyeket és díszítőelemeket is magával sodort  – jelentette az MTI helyszíni tudósítója.

A tudósító arról számolt be: a törmelék az utcán, az épület előtt parkoló autókra, a járdára és az úttestre omlott. Az omlás erejét érzékelteti, hogy némelyik megrongált autót szinte csak sejteni lehet a törmelék alatt, ugyanis alig látszanak ki a kövek alól. Van több olyan gépkocsi, amelyet szó szerint kilapított az omlás – tette hozzá.

A járókelők a helyszínen arról számoltak be, hogy hatalmas robajjal omlott le a fal. Amikor kifutottak a környező üzletekből, szinte nem látszódott semmi a nagy portól, ami hosszú percekig ködbe borította az utcát.

Az érintett útszakaszt a hatóságok teljes szélességében lezárták, jelenleg munkagépek várakoznak arra, hogy a helyszíni vizsgálatok befejezése után megkezdjék a romeltakarítást.

Győrfi Pál elmondta: hat mentőegységet riasztottak a helyszínre, a mentők négy sérültet láttak el.Hozzátette: a legsúlyosabb sérült egy fiatal nő, aki koponyasérülést, gerincsérülést, belső sérüléseket szenvedett. Őt gyors ellátásban részesítették a mentők és azonnal baleseti osztályra szállították.

Három további sérült zúzódások, sebek miatt szorul segítségre, őket is baleseti osztályra vitték – mondta a mentőszolgálat szóvivője.

A balesetről készült videófelvétel itt tekinthető meg:

Borítókép: Tűzoltók dolgoznak a VI. kerületi Aradi és a Jókai utca kereszteződésében található ötszintes épületnél, ahol homlokzati fal és tetőszerkezeti elemek dőltek az utcára és parkoló autókra 2022. június 27-én (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.