Meglepték Európát a magyar színekben korcsolyázó oroszok + videó

Azt nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a sportág nagyhatalma, Oroszország nem vehet részt a finnországi, Espoo városában zajló műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon, ám ettől még tény: a párosoknál a magyar színekben indult Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei duó ötödik helye nagyon szép eredmény.

Magyar Nemzet
2023. 01. 27. 9:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavalyi Európa-bajnokságon a párosoknál három orosz duó állt a dobogón, majd egy grúz és egy olasz kettős következett, a hatodik helyen pedig a Ioulia Chtchetinina, Magyar Márk kettős – „szakmailag” tehát az a hatodik hely többet ér, mint most az ötödik. Ám egy sportversenyen mindig az adott mezőnyben kell helytállni, és ezt a feladatot a Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei duó nagyon szépen megoldotta. Ha nem is a világot, de Európát mindenképpen meglepték a produkciójukkal. A 18 éves Pavlova amúgy a tavalyi Eb-n még Nagy Balázzsal korcsolyázott. Játék a számokkal, hogy akkor 161,32 pontot kapott a párjával, most pedig 172,98-at, de az előrelépés egyértelmű. Magyar Márk már visszavonult, ő a honosított orosz párjával egy éve 171,03 pontot könyvelhetett el.

Pavlova Maria és Sviatchenko Alexei. Forrás: MOKSZ

Azt meg kell említeni, hogy az Eb-t most az az olasz Sara Conti, Niccolo Macii páros nyerte meg 195,13 ponttal, amely tavaly csak hetedik lett 168,90 ponttal. Egy éve pedig a győztes orosz Anasztaszija Misina, Alekszandr Galljamov páros 239,82 pontot kapott. Minden tekintetben nagyot változott tehát a helyzet.

A Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei páros a kűrjében szinte hiba nélkül futott, és a rövidprogram után egy helyet előrelépve végzett az ötödik helyen a kétségkívül szűk – mert ezt se hallgassuk el –, tizenhárom párost felvonultató mezőnyben. S kevesebb mint egy ponttal maradt el a negyedik helyen végző németektől.

„Csodálatos bravúr, hiszen ez volt az első közös nagy nemzetközi megmérettetésük, ráadásul 19 év ismét sikerült egy ilyen szép eredményt elérni!” – tudatta a Magyar Országos Korcsolyázó-szövetség (MOKSZ) a Facebook-oldalán.

A magyar páros rövidprogramjából a Nemzetközi Korcsolyázó-szövetség Twitter-oldalára is felkerült egy kis részlet:

Eredmények, páros: 1. Sara Conti, Niccolo Macii (Olaszország) 195,13 pont; 2. Rebecca Ghilardi, Filippo Ambrosini (Olaszország) 186,96; 3. Annika Hocke, Robert Kunkel (Németország) 184,26; 4. Alisa Efimovam, Ruben Blommaert (Németország) 173,66; 5. Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei 172,98.

Nők, rövidprogram: 1. Anasztaszija Gubanova (grúz) 69,81 pont; 2. Loena Hendrickx (belga) 67,85; 3. Kimmy Repond (svájci) 63,83; … 23. Láng Júlia 46,33. Versenyzőnk a 29 fős mezőnyben tehát befért a legjobb 24-be, akik majd még szombaton is szerepelhetnek a kűrben.

Borítókép: Pavlova Maria és Sviatchenko Alexei nagyon szépen korcsolyázott (Forrás: MOKSZ)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.