Eldőlt Kondás Elemér sorsa a Vasasnál

A Vasas sportigazgatója, Nagy Miklós a vezetőedző, Kondás Elemér jövőjéről beszélt, miután a labdarúgó NB I-ben utolsó helyén álló csapat zsinórban három mérkőzést is elvesztett.

Magyar Nemzet
2023. 03. 21. 10:00
KONDÁS Elemér
Székesfehérvár, 2023. március 4. Kondás Elemér, a Vasas FC vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC Vasas FC mérkõzésen a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2023. március 4-én. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár Kondás Elemér a Paks elleni vereséget követően elhárította az erre vonatkozó kérdéseket, mivel még egyeztetésekre lesz szükség a háttérben, szinte biztosra vehettük, hogy az edző távozik a Vasas kispadjáról. A fővárosi csapat immáron nyolc mérkőzés óta nyeretlen, a legutóbbi három találkozóját elveszítette, és az NB I tabellájának utolsó helyén áll – messze, nyolc pontra lemaradva a még bennmaradást érő tizedik pozíciótól.

Úgy látszik, a tulajdonosokkal való megbeszélések jól sikerültek, mert a Vasas sportigazgatója, Nagy Miklós arról tájékoztatta a Nemzeti Sportot, hogy a továbbiakban is a tavaly szeptemberben kinevezett Kondás irányítja a piros-kékeket, mivel nem akarják kizárólag a tréner nyakába varrni az elmúlt időszak rossz eredményeit.

– A Vasasnál nem lehet edzőt buktatni, itt nincs játékosuralom. Az edzőváltással asztal alá söpörnénk a problémákat, amelyek mélyebben gyökereznek. Nem az edző, hagyja ki a helyzetet és lő kapufát ziccerben és nem ő hagyja, hogy az ellenfél öt méterről kapura lőjön. Volt egy elképzelésünk a keret kialakításakor, olyan játékosokat próbáltunk igazolni, akik megítélésünk szerint megütik az NB I-es szintet, de úgy tűnik, rossz úton jártunk, keressük közösen az okokat és a megoldást – jelentette ki Nagy Miklós.

A sportigazgató elismerte, nem sikerült jól az őszi edzőváltás, hiszen Kuttor Attila után Kondás irányítása alatt sem teljesít az elvárásoknak megfelelően a Vasas. A klub vezetősége nincs meggyőződve róla, hogy egy új tréner kinevezése biztosan megoldást jelentene.

Borítókép: Kondás Elemér a Fehérvár és a Vasas március 4-i mérkőzésén (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.