Titokban találkozott Lázár János és Karácsony Gergely – mutatjuk, miről beszéltek

2023. március 22. 12:00

Az eseményre még tavaly novemberben került sor – derül ki az építési és közlekedési miniszterrel készült exkluzív interjúnkból. Lázár aláhúzta: „Ha van értelmes kezdeményezés Budapesten, rám miniszterként számíthatnak.”

2023. március 22. 12:00
null
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel

„Jártam a főpolgármester úrnál tavaly novemberben, áttekintettük a város és a kormány ügyeit, továbbá azokat az ígéreteket, amelyeket korábban Vitézy Dávid államtitkár vagy minisztertársaim tettek az uniós források felhasználása kapcsán. Ezeket természetesen be fogom tartani” – árulta el lapunknak Lázár János, a Mandinernek adott, e heti lapszámunkban megjelenő exkluzív interjúban.

Az építési és közlekedési miniszter szerint Karácsony Gergellyel azért nem a nyilvánosság előtt találkoztak, mert

nem akartak valamiféle sajtónyilvános „show-műsort” rendezni.

Szóba került a Lánchíd és a Biodóm ügye is, utóbbiról megjegyezte: „Szégyen-gyalázatnak tartom, hogy nincs befejezve, ami a főváros sara. Mindenkinek megvan a söprögetnivalója a maga portája előtt, de aprómunkával, szakértők közreműködésével előre tudjuk mozdítani az ügyeket.”

„Rám számíthatnak”

„Azt próbáltuk egyeztetni, hogy milyen közös közlekedési projektjeink vannak az Európai Bizottság előtt, s milyen ügyek vannak a tárcánknál a beruházásokat illetően. Normális hangvételű beszélgetés volt, amelynek nyomán kijelöltünk egy munkacsoportot, a kollégáink rendszeresen, két-három havonta találkoznak.

Ha van értelmes kezdeményezés Budapesten, rám miniszterként számíthatnak, ám világosan kell látni: az olyan presztízstervek, mint a már említett Duna-alagút, a dolgok felháborítóan nagy félreértése, amikor másnak az a problémája az országban, hogy miként jusson el a lakhelyétől harminc kilométerre lévő kórházba, iskolába vagy járási központba” – fejtegette a miniszter.

További részletek a Mandiner csütörtökön megjelenő lapszámában!

Nyitókép: Földházi Árpád

Kapcsolódó cikkek

Összesen 257 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szárma
2023. március 24. 23:32
Zsák a foltját ? Hasonló szellemi színvonal...
mamarizsa
2023. március 22. 21:21
Orbán menesztéséről beszélgettek. Mindkettejük érdeke.
KBA98
2023. március 22. 17:25
Lázárt eddig kedveltem, mert okos ember, de ha ezzel a szeméttel összepaktál, akkor leköpöm!
Igazszó
2023. március 22. 16:16
Szépen nézünk ki! Nem csak az eu és a nato vétótlan csicskáivá züllöttünk, hanem már judapestnek es karigecinek is csicskázik a nemzetinek hazudott vétótlan köpcös geci és bandája. Erre kár elqrni a 2/3-ot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik