Extra

Rákay Philip reagált a Most vagy soha! második hétvégi nézőszámára

A premiert követő több mint 75 ezer néző után a második hétvégén kevesebb mint 22 ezren ültek be a mozikba a Most vagy soha! című filmre. Egyesek bukást emlegetnek az alacsonyabb szám láttán. A Petőfi-film producere, Rákay Philip reagált a kritikákra.

Reagált a Most vagy soha! nézettségét ért kritikákra a film producere, Rákay Philip. Azt mondta, hogy ha a film második hétvégi nézettsége bukást jelent, akkor ilyen bukást kíván minden magyar filmnek.

20240313 KecskemétA márciusi ifjakról szóló Most vagy soha! című filmben Koltai-Nagy Balázs, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművésze alakítja a fiatal Jókai Mórt.Fotó: Horváth Péter HP Petőfi NépeKépen:Koltai-Nagy Balázs, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművésze,Berettyán Nándor Jászai Mari-díjas színművész,Mosolygó Sára színművész
Rákay Philip reagált a Most vagy soha! második hétvégi nézőszámára / Fotó: Horváth Péter

A Petőfi-filmként is emlegetett Most vagy Soha!-át a premiert követő második hétvégén kevesebb mint 22 ezren nézték meg a mozikban. Ez a szám jócskán elmarad a nyitó hétvége több mint 75 ezer nézőjétől.

A producert a Mandiner kérdezte arról, hogy mit szól azokhoz a cikkekhez, amelyek bukásként értékelik a film második hétvégén produkált nézettségét.

A Most vagy soha! – a határon túli jegyeladásokkal együtt – a hétvégére eléri a 150 ezres nézőszámot, a bemutatás után mindössze két héttel. Én minden magyar filmnek hasonló bukást kívánok

– válaszolta a lap kérdésére Rákay Philip. A producer ezt március 27-én nyilatkozta, vagyis a 150 ezer nézőt a harmadik hétvégére éri el az alkotás.

Rákay Philip új filmje: csak a Dűne 2. tudta megverni

Rögtön csúcsdöntéssel nyitott a Most vagy soha!, 1990 óta a legnagyobb magyar filmes bevételt érte el.

A producer azt tartotta a legfelháborítóbbnak, hogy egy kritika felvetette a filmnek, hogy nem fogja visszahozni a készítési költségeit. Szerinte csak az számít, hogy a nézők szeressék a Most vagy soha!-át.

Azt fontos hozzátenni, hogy a magyar filmek piaca meglehetősen kicsi, és a legtöbb alkotás nem tud nyereséges lenni. A magyar filmek nem a profit, hanem a kultúra öregbítése miatt készülnek. A sikerüket valójában a nézőszám alapján lehet meghatározni. A hazai filmesek között általában elfogadott vélemény, hogy százezer mozinéző az a határ, amitől sikeresnek számít egy magyar film.

A Most vagy soha! első hétvégi jegyeladásaiból 162 millió forint gyűlt össze. 

A filmet több mint 6 milliárd forintból forgatták, ezzel minden idők legnagyobb költségvetésű hazai produkciója lett.

 

mozi Most vagy soha! film Petőfi
Kapcsolódó cikkek