idezojelek

Európa utolsó reménye

Orbán Viktor egy felelős államférfi, aki nem indulatból, hanem józan mérlegeléssel, nemzete érdekeit szem előtt tartva kormányozza Magyarország hajóját.

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined

Ötödször tett miniszterelnöki esküt tegnap Orbán Viktor. Demokratikus választásokon négyszer egymás után kétharmados többséget szerezni magyar és világviszonylatban is egyedülálló. E teljesítmény önmagában is megsüvegelendő, úgy meg pláne, hogy a nemzeti erők ellen szövetségbe forrt a teljes nemzetközi baloldal: a nyugati pénzmogulok és helyi inasaik, a kisnyilasokkal és szélsőbaloldaliakkal töltött Soros-kolbász.

Ha az előző négy év a világpolitikában viharos volt, a következő négy év cunamiszerű lehet. Eskütétele utáni beszédében Orbán Viktor arról beszélt: ilyen körülmények között kell mindenáron megőrizni Magyarország békéjét, biztonságát, ami nem lesz könnyű, mivel óriási nemzetközi nyomás nehezedik ránk. A legsürgetőbb feladatnak a Magyar Honvédség megerősítését nevezte. A miniszterelnök szerint a lehető legrosszabb párosítás, hogy az oroszok sorozás nélkül gyakorlatilag korlátlan ideig elhúzódó háborúra készülnek, a Nyugat pedig felső határ nélküli fegyverszállításba kezdett. Így „háborús évtized” bontakozik ki a szemünk előtt. Megjegyezte: aki fegyvert szállít, az félig már hadviselő féllé válik. A kormányfő azt ígérte: a nehéz körülmények között is megvédik az elért gazdasági eredményeket, a teljes foglalkoztatást, a családtámogatásokat, a nyugdíjak értékét és a rezsicsökkentést, megfékezik az inflációt, óvatos, de hatásos árszabásokat vezetnek be.

S ha a háború nem lenne elég, itt vannak még nekünk a nyugati világ „öngyilkossági hullámai”. Mint a miniszterelnök fogalmazott: – Ilyen a nagy európai lakosságcsere programja, amelynek lényege, hogy migránsokkal pótolnák a hiányzó keresztény gyerekeket. Ilyen kísérlet a genderőrület és a liberális Európa programja, amely túllép a nemzetállamokon és a kereszténységen, és semmit nem ültet a helyükbe. Beszédében többször visszatért az unióhoz, amelynek (szerintem) agyhalál közeli állapotát ő jóindulatúan csupán politikai tévelygésnek nevezte. – Brüsszel kizárólagosságra, egyszínűségre törekszik, visszaél a hatalmával, visszautasítja toleranciaajánlatainkat, a szuverén nemzetek Európája helyett birodalmat épít, s közben egyre nő a kulturális távolság Európa nyugati és keleti fele között – sorolta a bajokat a kormányfő. – Aki nem lép egyszerre, vizsgálatot kap estére.

Majd föltette a kérdést, amit mi, magyarok valószínűleg egyre gyakrabban fölteszünk mostanában, és ami – szerintem – az elkövetkező években a legégetőbb lesz: „Mit keresünk az unióban?” (Különösen azok után teszik majd föl egyre többen, hogy hamarosan nettó befizetőkké válunk: vagyis papíron is többet talicskáznak ki az országból Von der Leyenék, mint amennyit visszacsepegtetnek.) Orbán Viktor válasza a kérdésre: az álmainkat keressük az unióban, az egyenlő nemzetek közösségét, a demokráciák demokráciáját. – Amíg van egy fikarcnyi esély, addig küzdeni fogunk a jogainkért, az unió megújításáért, ehhez szövetségeseket keresünk – tette hozzá. Kiemelte: ma azért irányul ránk a figyelem, mert a lengyelekkel együtt mi váltunk a nyugati világ utolsó keresztény-konzervatív bástyáivá. – Sokan úgy érzik, Magyarország a józanság és a szabadság utolsó őrhelye. Reményt akarunk adni nekik és másoknak is (…). Mi vagyunk Európa jövője.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy felelős államférfi szavai ezek, aki nem indulatból, hanem józan mérlegeléssel, nemzete érdekeit szem előtt tartva kormányozza Magyarország hajóját a készülődő cunamiban. Elnézve a magyarországi ügynökbaloldal szellemi lepusztultságát (hogy egy fél mondatot rájuk is fecséreljünk), kijelenthető: Orbán Viktoron, a Fidesz–KDNP-n kívül ma nincs más, aki hazánkat a megmaradás esélyével vezethetné ezekben a pokoli, zűrzavaros időkben.

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.