Itt vannak a számok: ötmilliárd ember halna meg, ha atomháború törne ki

2022. augusztus 15. 19:45

A Rutgers Egyetem kutatói által közölt tanulmány szerint több mint ötmilliárd ember halna éhen, ha az Egyesült Államok és Oroszország között kitörne egy nukleáris konfliktus.

2022. augusztus 15. 19:45
null

Egyre nagyobb a fenyegetettség, hogy az emberiség soha nem látott atomháború felé közeledik, amelynek katasztrofális következményei lehetnek. Egy új tanulmány szerint a nukleáris háború akár ötmilliárd ember halálát is okozhatja.

A Sky News számolt be egy új tanulmányról, amely szerint több mint ötmilliárd ember halna éhen, ha az Egyesült Államok és Oroszország között kitörne az atomháború. Egy ilyen konfliktus következményei katasztrofálisak lennének az élelmiszertermelésre nézve – állapították meg a Rutgers Egyetem klímakutatói egy, az ukrajnai háborúval összefüggésben közzétett, lektorált tanulmányban.

A kutatás egyik szerzője, Alan Roebuck professzor szerint az adatokból egy valamire következtethetünk:

Meg kell akadályozni, hogy valaha atomháború törjön ki.

Antonio Guterres, az ENSZ főtitkára szerint az emberiség csak egy rossz lépésre van a nukleáris megsemmisüléstől. Az osztrák külügyminiszter, Alexander Schallenberg szerint évek óta nem látott nukleáris fenyegetés van a láthatáron, a brit nemzetbiztonsági tanácsadó, Sir Stephen Lovegrove pedig  úgy fogalmazott, hogy

manapság nagyobb a veszélye az atomháborúnak, mint a hidegháború idején.

Az ukrán védelmi ügynökség hírszerzése újabb orosz provokációra hívta fel a figyelmet a megszállt dél-ukrajnai atomerőműnél, míg Zaporizzsja polgármestere szerint az erőművet újabb csapások érték. Rafael Grossi, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) főigazgatója „ellenőrizhetetlennek” és „rendkívül súlyosnak” minősítette a közelmúltban Európa legnagyobb atomerőművében történt ágyúzást – írja a Sky News.

 

Nyitókép: AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 188 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2022. augusztus 16. 19:14
Az atomháború ötmilliárd ember éh halálához vezetne. Úgy gondolom, hogy az atomfegyverek leginkább a városi népességet pusztítanák ki, a vidéken élőket az éh halál nem nagyon fenyegetné.
korona.2.0
2022. augusztus 16. 10:17
Tehát jöjjön, aminek jönnie kell !
Spiltyu
2022. augusztus 16. 10:11
ha lenne egy olyan nukleáris háború, ami akkora területen érintné a világot hogy rövid idő alatt 5 millárdan halnának meg, akkor utána olyan világ maradna ahol a maradék 2,5 milliárd ember azt kívánná hogy bárcsak ő is meghalt volna... amúgy az ő haláluk is csak idő kérdése lenne utána
korona.2.0
2022. augusztus 16. 09:57
Ha jön az atomomba, akkor éjjel jöjjön, hogy ne érezzem ! A legszebb halál a hirtelen halál ! Minden szenvedés, nyűglődés, kínlódás megszűnik. Nem kell tovább mindennapi kis harcainkat vívni, idegeskedni, hogy nincs elég pénzünk, ez nincs, az nincs, hanem hirtelen ennek vége szakad. A halál után már nincs semmi. Én már eleget éltem, de nem mindegy ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik