Kellemetlen felvételek kerültek elő a finn miniszterelnökről

Nem mindegyik videóra gondol majd nosztalgiával a politikus.

Magyar Nemzet
Forrás: Politico2022. 08. 18. 14:36
FINLAND-NATO-DEFENCE-DIPLOMACY-UKRAINE-RUSSIA Fotó: Emmi Korhonen Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több finn közéleti személyiséggel, politikusokkal és műsorvezetőkkel szórakozott meglehetősen önfeledten Sanna Marin finn miniszterelnök – írja az Iltalehti című finn lapra hivatkozva a Politico. Az Instagram fotó- és videómegosztó platformon terjedő felvételek szerint a Marint és ismerőseit ábrázoló felvétel hátterében az egyik szereplő kokainról üvöltözik. A videórészletek csak huszonnégy óráig voltak elérhetők az egyik résztvevő profilján, azonban a finnországi médiumok szemlézték őket. 

A Marin által vezetett Szociáldemokrata Párt koalíciós partnere, a Centrumpárt képviselője azonnal drogtesztre, és az eredmények közzétételére kötelezné a kormányfőt. Ezt a választói is elvárják bármelyik politikustól – tette hozzá Mikko Kärnä. 

Csütörtöki sajtótájékoztatóján Sanna Marin tagadta, hogy drogozott volna, és kijelentette, semmi titkolnivalója az üggyel kapcsolatban. 

Táncoltam, énekeltem, ünnepeltem, törvényes dolgokat csináltam

 – mondta a politikusnő.

Megjegyezte továbbá, hogy a magánrendezvényen és szűk körben megosztott videó nyilvánosságra kerülése rosszul esik neki.

A finn közvélemény vegyesen reagált: voltak, akik elítélték viselkedéséért, de sokak szerint éppen jót tett Marin népszerűségének az ügy. 

A Politico emlékeztet, Sanna Marin tavaly is apróbb botrányba keveredett szórakozása miatt: akkor egy finn kormánytag koronavírus-fertőzésének hírét követően nem sokkal ment el egy szórakozóhelyre.

Borítókép: Sanna Marin miniszterelnök beszél a finn parlament plenáris ülésén 2022. május 16-án (Fotó: AFP/Lehtikuva/Emmi Korhonen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.