Ronaldo megkapta az első pofont, kikaptak és kiestek a kupában + videó

Ennél rosszabbul nem is alakulhatott volna a meccs Cristiano Ronaldónak ma a szaúdi Szuperkupa elődöntőjében: az ötszörös aranylabdás fejesét bravúrral hárította a kapus, az ellentámadásból pedig gól lett, és ezzel 2-0-ra húzott el az al-Ittihad. Ronaldo csapata, az al-Nasszr végül 3-1-re kikapott, és így nem jutott be a fináléba.

Magyar Nemzet
2023. 01. 26. 21:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

vasárnap a szaúd-arábiai labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában debütált az al-Nasszr színeiben, s ugyan az ötszörös aranylabdás portugál klasszis gólt nem szerzett az al-Ittifaq ellen, agilisen játszott, voltak szép cselei, csapata pedig 1-0-ra győzött, és visszavette az első helyet a tabellán.

Ronaldo
Ronaldo nagyon igyekezett. Forrás: Twitter/ALNassr FC

Ronaldo élettársa is a fókuszba került

Az al-Ittifaq csak a tizedik a bajnokságban, és az al-Nasszr csapatára ma jóval nehezebb ellenfél várt, a harmadik al-Ittahad, mégpedig a helyi Szuperkupa második elődöntőjében. Az elsőben az al-Feiha 1-0-ra verte az al-Hilalt, s mivel a továbbjutásról egy meccs dönt, be is került a vasárnapi fináléba. A másik elődöntőben az al-Ittihad volt a pályaválasztó, a találkozót Dzsiddában játszották.

A mérkőzés helyi idő szerint 21 órakor kezdődött, és a házigazda Tigrisek a 15. percben a brazil Romarinho góljával előnyhöz jutottak. A 32 éves brazil támadó hazája válogatottjában soha nem szerepelt, de a Corinthians csapatával 2012-ben aranyérmes lett a klubvilágbajnokságon. Igaz, csak a kispadról nézte a Chelsea ellen 1-0-ra megnyert finálét. Az al-Ittihadban azonban 2018-tól eddig 125 bajnoki meccsen 60 gólt szerzett. Most is jól érkezett egy bal oldali beadásra, és hét méterről a kapuba lőtt.

A 37 éves Cristiano Ronaldo trükközött, majd a közeli, erős fejesét hatalmas bravúrral hárította az al-Ittiahd kapusa, az ellentámadásból a 43. percben pedig újabb gólt szerzett a házigazda, így a félidőben 2-0-ra vezetett.

Ezt hogyan hárította az al-Ittihad kapusa, a német származású, brazil Marcelo Grohe?!

Az ellentámadásból pedig 2-0 lett.

A 67. percben visszajöttek az al-Nasszr reményei, a vendégek brazil légiósa, Talisca 12 méterrel bombázott a kapuba, 2-1-re szépítve.

A 94. percben az al-Ittihad kontrából újabb gólt szerzett, a Szuperkupa elődöntőjében az al-Nasszr így 3-1-re kikapott. Cristiano Ronaldo vasárnap nem szerzi meg az első szaúdi trófeáját, de még az első szaúdi góljára is várnia kell.

Borítókép: Cristiano Ronaldónak főhet a feje (Forrás: Twitter)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.