Több mint négy éve hunyt el Andy Vajna, akinek volt felesége, Vajna Tímea jelenleg is az Egyesült Államokban él, de a Blikk információi szerint nemrég Magyarországon járt, hogy a Nobu nevű étteremben lévő részesedésétől is megváljon.

„Vajna Tímea szeretne kiszállni a Nobuból, és fel akarja számolni az összes magyarországi üzleti kötődését. 

Emellett – úgy tudom – az őt tanácsadóként segítő vőlegénye, Zoltán szintén megszünteti a kapcsolatot a céggel. Tímea az amerikai cégtársával, Samuel Russel Falconellóval tárgyal a tulajdonosváltásról” – mondta a lap forrása, aki hozzátette, hogy Vajna Tímea nemrég Magyarországon járt, hogy rendezze az itthoni pénzügyeit.

Vajna Tímea
Fotó: Balogh Zoltán / MTI

A lap hozzáteszi, hogy Vajna Tímea korábbi tizenegy céges kötődéséből mára összesen egy maradt, ez pedig éppen a Nobu nevű budapesti luxusétterem, amelynek egyik tulajdonosa. A Bank360 szakembere szerint az özvegy bonyolultnak tűnő tulajdonosi szerkezet révén kötődik a budapesti étteremhez.  

2019 év elején, életének 75. évében hosszú betegség után budapesti otthonában hunyt el Andy Vajna kormánybiztos és filmproducer. 

Özvegye korábban aukcióra bocsátotta volt férje személyes tárgyait, a bevétel egy részét pedig jótékony célra fordította. Elárverezték a néhai producer 2007-es Bentley Continental GTC-jét, továbbá árverésre került  Vajna bélyegalbuma, személyes fényképei, több Kovács Margit-szobor és festmények is, köztük egy Munkácsy-tanulmány a Krisztus Pilátus előtt című kép is.